Old school rendang

En dit ander verhaal in het AD
De Indonesische stoofschotel rendang is het populairste gerecht ter wereld. Wonderlijk genoeg op de voet gevolgd door nasi goreng: gebakken rijst met de kliekjes van gisteren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Old school rendang

 1. Ron Geenen zegt:

  Het begin van haar uitleg is geweldig, maar het resultaat is teleurstellend. Want wat ze opschept, is kalio, vanwege de saus (rendang is en blijft een droog gerecht). Vond het al vreemd dat ze 1 1/2 uur nodig had om rendang te laten sudderen. Bij mij duurt het vaak een 4 tal uren.
  Een extra opmerking: Hier kan men zien dat de kunjit het gerecht geel kleurt. En daarentegen doen de kunjit bladeren het niet. Die geven er alleen een aroma aan, wat de wortel weer niet doet.

 2. Jacques Van Harten zegt:

  Rendang is ook mijn favoriete gerecht…………… Heerlijk zoals mijn vrouw het nu bereidt en mijn schoonmoeder het in het verleden klaarmaakte.

 3. Jan A. Somers zegt:

  “met de kliekjes van gisteren.” In mijn studietijd op de mensa(waar ik ook werkte): Zaterdags menu, keuze uit Irish Stew en Nasi Goreng. = Binnenlands weekoverzicht nrs 1 en 2.

  • e.m. zegt:

   Hoop niet dat Pak Pierre meeleest, want Old school Irish Stew is mijn favoriete stoofpot. Hoeft niet per se met lamsvlees en vooral niet met bier. Kan me trouwens niet herinneren ooit Rndng Semarang te hebben geproefd.

   Met een beetje goede wil klinkt Irish Stew als ‘Eres tu’. In een taal die de Pak Pak Robert en Tolol wel als muziek in de oren zal klinken.

   Goed weekend semoea allemaal y’all . . .

   • Heintje D. zegt:

    Pak Pierre legt doorgaans lekker te tidoeren in zijn veilige schuttersputje, beschut tegen zure regen en valse aantijgingen, gevrijwaard van ergernis over het eentonige tromgeroffel van de regulars op de site.

    Af en toe doet hij een oogje open om te genieten van hen die zichzelf en het leven niet zo serieus nemen en hun bijdragen op I4E tjampoeren met verrassende uitzichten en lichtvoetige humor.

    Zo eentje die Pak Pierre graag leest is de heer E.M. In de slèndang van zijn moeder per dienstbevel aan zijn vader het rijk van Boeng Karno ontvlucht, opgegroeid met één been in de Banda Zee en het andere in de Wester Schelde, heeft hij zich het beste van 2 werelden toegeëigend en exploiteert dat op sublieme wijze. Never a dull moment met hem, hij heeft een heldere kijk op wat om hem heen gebeurt en weet zijn mening op vaak onnavolgbare erudiete wijze te verwoorden, als het moet in morse schrift.

    Maar nu hult hij zich in raadselen, als hij – out of the blue – schrijft: “Hoop niet dat Pak Pierre meeleest, want Old school Irish Stew is mijn favoriete stoofpot”. Zou hij nu denken dat Pak Pierre in woede zou ontsteken of in tranen van teleurstelling zou uitbarsten, wanneer hij zou weten dat E.M. de sagopap heeft verruild voor een oer-Iers volksgerecht, zelfs, zoals hij verder schrijft, als dat zou zijn ontdaan van lamsvlees en bier? Pak Pierre zou zich hoogstens kunnen afvragen waarom de Irish Stew zonder lam en bier E.M. toch nog zou bekoren, want aldus ontkleed bij lange na niet meer “old school Irish”, maar eerder neigend naar steensoep uit het zelfde land. Zou E.M. dan stiekem een malse kamprèt in de ontklede stew laten meesudderen en zou Pak Pierre daar niet aan moeten denken?

    Pak Pierre zou zich zeker op een wel onderbouwde verklaring verheugen.

    Heintje D.

    • e.m. zegt:

     Iyah … betoel, Heintje D., selamat.

     Daging domba isterniet (vert.: islam tidak) daging sapi boleh djoega. Doeloe di Maluku daging sapi terlaloe sedikit, oleh kelelawar vampir. Adoegh seh, hati sakit.

     Perintah datang dari kepala kampong musti makan kelelawar vampir saja. Sebab kampretnya membawa rabies ke sapi dan anjing; é sekarang djoega: @Wabah rabies di Indonesia menewaskan 12 orang saat pemusnahan anjing liar dimulai . . . Menurut Antara, pejabat kesehatan di Ambon melaporkan satu kematian dan 101 terinfeksi di kota Ambon.@

     Salam sejahtera bagimu

    • Heintje D. zegt:

     Pak Pierre vindt dit een Mertensiaans antwoord op zijn vraag, maar laat het er bij zitten. Hij gaat weer lekker tidoeren in zijn schuttersputje.

     Heintje D.

    • e.m. zegt:

     @Heintje D. zegt: 19 februari 2019 om 23:38@

     — Dag Heintje D., Daisy schreed vandaag voorbij en Pak Pierre blijft maar met complimenten strooien: @Pak Pierre vindt dit een Mertensiaans antwoord op zijn vraag,@. Don’t throw bouquets at me . . .

     “”Daisy Mertens, leerkracht op basisschool De Vuurvogel in Helmond is met negen anderen doorgedrongen tot de finale van de verkiezing van de beste onderwijzer ter wereld. De finalisten zijn uit meer dan 10.000 nominaties en inzendingen uit 179 landen van over de hele wereld gekozen. De winnaar krijgt een bedrag van 1 miljoen dollar (880.000 euro) en wordt 24 maart bekendgemaakt in Dubai. In 2016 was Mertens al eens de beste onderwijzer van Nederland in de categorie primair onderwijs.””

     Gartelijke haroeten maar poor Pak Pierre. Kasih bagoen sadja. Kita merindoekannja !!!

     Selamat weekend semoea allemaal y’all . . .

   • Jan A. Somers zegt:

    “lamsvlees en vooral niet met bier.” Ik denk niet dat er op de Mensa lamsvlees in zat. Een complete maaltijd voor 90 cent!?!? En het bier moest je dan zelf nog betalen. Als serveerder werden wij niet betaald in geld, maar in maaltijdbonnen. Dat werk deden wij na ons werk als werkstudent. De mensa’s waren na de oorlog opgericht om de slechte voedingstoestand van studenten te bestrijden. Veel tuberculose, waarvoor in Crailo een studentensanatorium werd ingericht. Betaald met de opbrengsten van Madurodam en een studentenbioscoop Kriterion(?) in Den Haag.

    • e.m. zegt:

     @Ik denk niet dat er op de Mensa lamsvlees in zat.@

     — Doet me denken aan die Schot, die in de kroeg van Pak Bert Irish Coffee bestelde en er aan toevoegde: “Laat de verse slagroom, donkere basterdsuiker, vers gezette sterke koffie en de cacaopoerder maar achterwege !”

 4. Robert zegt:

  Buen fin de semana a todos y cada uno de ustedes!

 5. Tolol zegt:

  De webmaster mag best wel eens ingrijpen met zijn sapo lidie ,er worden hier allerlei talen geschreven/getypt zoals :Engels,Indonesisch,Spaans en zelfs Nederlands !! Dus voortaan ondertiteling net zoals in de film .

 6. eppeson marawasin zegt:

  @Tolol zegt: 17 februari 2019 om 19:37 De webmaster mag best wel eens ingrijpen met zijn sapo lidie@

  https://indisch4ever.files.wordpress.com/2013/07/sapulidl.jpg?w=150&h=150

  • Tolol zegt:

   Prachtig gevonden “” Molukse actieprijs”” Sapu LIdl ,Ja zie het nou pas 20 februari ,ben een beetje tolol neem aan dat si Boeroeng ,die altijd op koopjes uit is ,er eentje aangeschaft heeft .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.