Tsunami in Indonesië, meerdere steden getroffen

update 1 oktober:
Rode Kruis:
Het Rode Kruis opent Giro 6868 voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami van Sulawesi (Indonesië).
De precieze omvang van de ramp is nog onduidelijk, maar de eerste beelden zijn zorgwekkend. Nu al is duidelijk dat er ruim 830 doden zijn en honderden gewonden, maar de vrees is dat deze aantallen vele malen hoger worden. Het gaat om een gebied waar meer dan 300.000 mensen wonen, waarmee amper communicatie mogelijk is.

update 30 september
RTL Nieuws: Door de tsunami op Sulawesi zijn alleen in de stad Palu volgens officiële cijfers al 832 doden geteld. Palu is vooralsnog de enige stad waar de doden zijn geteld. Met Donggala, een stad van 300.000 inwoners, is nog helemaal geen contact geweest.

Update 29 september:
AD : Door de vloedgolf die het noordwesten van het Indonesische eiland Sulawesi heeft getroffen zijn volgens de laatste meldingen van de autoriteiten zeker 384 doden gevallen. Zwaarst getroffen is de regionale hoofdstad Palu, maar er wordt gevreesd dat langs de kusten nog veel meer slachtoffers zijn gevallen.

Bericht 28 september:
Het Indonesische eiland Sulawesi is getroffen door een tsunami na een aardbeving. Op videobeelden is te zien hoe een enorme golf aan land komt en een ravage achterlaat.De tsunami met een golf van twee meter volgde op een zware aardbeving
 RTL Nieuws met actueel  filmpje.
Beijk ander filmpje.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Tsunami in Indonesië, meerdere steden getroffen

  1. Boeroeng zegt:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.