Een gebeurtenis op Java over mystieke sterke krachten

Mas Par werkt al zo’n 25 jaar bij mij in de huishouding. Hij is met mbah Warni getrouwd. En zij hebben 1 zoon Hanif van 13 jaar. Voor een periode van meer dan 12 jaar hebben wij in het bergplaatsje Bandungan gewoond. Een klein bergdorp iets ten zuiden van de grote plaats Semarang. Maar wij wonen nu in Purworejo. Dat is dicht bij hun geboortedesa Brenggong. Daar in Bandungan heb ik een ervaring met de mystiek van sterke krachten meegemaakt. En ik werd er bij betrokken.
Maar ik wou eerst mas Par daarover laten vertellen.   Indische Schrijfschool .

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Een gebeurtenis op Java over mystieke sterke krachten

 1. Wal Suparmo zegt:

  Ik woon in Jakarta in en appartement met goede bewaking.Ik heb net een grote diefstal meegemaak namelijk de erf sieraden van wijlen mijn vrouw en een paar goudstaven.Die al 8 jaren in de Safetybox van een Bank heeft gelegen maar 2 er voor er uit gehaald door noodzakelijkheit om iets tewillen verkopen.En dan weer terug in de safetybox.Maar het is ploseling verdwenen .Alle sleutels van de deuren zijn intackt.Nu ben ik blud.Dit zijn dingen van waarde.Maar ook een paar maanden geleden mijn SHOEN LEPEL dat ik elke dag gebruikt is weg en ook enweek geleden mijn FLASHLIGHT.Van daag of morgen verdwijnt misschien mijn TANDEN BORSTEL. Terwijl er beslist niemand In mijn apartemen komt.Zelfs niet eens de CLEANING SERVICE of andere werkers die ik juist jaren geleden afgedankt heb om het zelf tedoen voor de beweging.Mensen zeggen dat het ouderdom is en ik heb het onbewust verlegt.Ik heb mijn buurman gevraagt om het tezoeken maar ook tevergeefs.Hoe verklaar je dat?

  • Arthur Olive zegt:

   De safetybox van een bank is niet safe. Bank employees hebben toegang tot de bank sleutel en als die niet in gebruik is dan hebben ze ook toegang tot de sleutel van de toekomstige klant. Sleutel makers zullen geen duplicate maken maar men kan makkelijk een duplicate sleutel zelf maken. Daarbij komt ook nog dat er geen camera’s in dat gedeelte van de fault zijn voor privacy redenen.

 2. Ronny Geenen zegt:

  In de jaren 60/70 werden zowel de zwarte als de witte Aziatische kunst ook toegepast. Oom Theo Geenen, broer van mijn vader, en zijn oudste zoon, behoorden in Nederland tot een groep Indische en Molukse mensen, die met de witte kunst de zwarte bestreden. Ons gezin Geenen uit Den Haag zijn gebikin geworden en wij werden door mijn oom zijn organisatie gered. De reden waarom dat is gebeurd is mij persoonlijk bekend.

 3. Jan A.Somers zegt:

  Een week geleden zei mijn Zeeuws meisje tegen me: Kleindochter X is zwanger. Gisteren kwamen ze op bezoek, Zeeuws meisje zei meteen: je komt zeker vertellen dat je zwanger bent: Ja!, hoe weet u dat? Van de geboorten van onze kleinkinderen (en sommige neefjes en nichtjes) wist ze het ook al. Niks Aziatische kunst. Vrouwen schijnen dat sterker te hebben dan mannen. Parapsychologen zeggen dan waarom, maar ze zeggen zoveel! Op de Pasar Malam zit er altijd een lange rij voor de tent van de waarzegster!

  • Ronny Geenen zegt:

   @Op de Pasar Malam zit er altijd een lange rij voor de tent van de waarzegster!@

   Daar geloof ik persoonlijk niet in. Maar dat er meer op deze aarde en onder de zon plaats vindt; ja daar twijfel ik niet aan. Ieder mens is anders en een mens kan daarom ook paranormale eigenschappen hebben en die zelf verder ontwikkelen of samenbundelen met anderen die het hebben. Nu zijn er mensen die er niet in geloven en liever in iets anders geloven. Hun goed recht.
   Persoonlijk heb ik een paar bewijzen in de jaren 60/70 meegemaakt, waarvan een geval de dood van een Indo tot resultaat had. Met zo iets valt niet te spotten of grappen over te maken.
   (Ik ben broodnuchter en heb alleen een kopje koffie bij mijn ontbijt gehad)

 4. Wal Suparmo zegt:

  Wie kan een verkaring geven omtrent wat ik nu memaakt?.

  • Arthur Olive zegt:

   Pak Suparmo, u bent niet de enige wiens safety box onder mysterieuze wijze leeg wordt gevonden., dat komt wel vaker voor maar de bank zal de vuile was niet buiten hangen. Wat uw flashlight en schoenlepel betreft, misschien hebt u CRS (Can’t Remember Shit).
   Als het Goena2 is dan is het beperkt tot het aanbrengen van leed en niet om rijkdom te verschaffen., daar werkt het niet op.

   • Ronny Geenen zegt:

    @Als het Goena2 is dan is het beperkt tot het aanbrengen van leed en niet om rijkdom te verschaffen., daar werkt het niet op.@

    Dat klopt! De zwarte Guna Guna brengt leed en ziekte, de witte haalt de ellende en ziekte weg en als dan het slachtoffer beter is en wraak wil, kan hij het krijgen. En ook dan gebeurd dat echt, soms met dodelijke afloop. Mijn moeder koos voor geen wraak.

    • Jan A.Somers zegt:

     “En ook dan gebeurd dat echt, soms met dodelijke afloop.” Dat mag je ook niet doen, dat is moord.

    • Ronny Geenen zegt:

     @Dat mag je ook niet doen, dat is moord.@
     Er mag zoveel niet. Een dronken Pool reed 2 oudjes met hun kleinkind dood. Mag ook niet. krijgt alleen een taakstraf. Voor de nabestaanden mag dat ook niet. Is ook moord.

  • P.Lemon zegt:

   @een verklaring wat Dhr Suparmo meemaakt…

   # Tukan tjopet met mentale vaardigheden?🤔

   ***. Een van de geheimzinnigste verschijnselen van de grenswetenschappen is de telekinese: het vermogen van bepaalde mensen om met mentale kracht en concentratie voorwerpen te laten bewegen, te veranderen of zelfs te laten zweven. Hoewel dit vermogen waarschijnlijk in iedereen sluimert, lukt het maar weinig mensen om deze oerkracht van de menselijke geest op te wekken.
   Een mens die in staat is tot tele- of psychokinese (het gaat om twee woorden voor hetzelfde fenomeen), maakt gebruik van een energie die ons nog onbekend is. Onderzoekers vermoeden dat al diegenen die deze geheimzinnige vaardigheid beheersen een bepaalde wisselwerking teweegbrengen tussen hun eigen energie en die van het te bewegen voorwerp.

   Een subcategorie is de macrotelekinese, waarbij voorwerpen zichtbaar vervormd worden: iets waar bijvoorbeeld Uri Geller om bekendstaat. In deze categorie vallen ook verschijnselen van klopgeesten en spoken. Verwante uitingen en verschijnselen zijn de verandering van data in het verleden (retrokinese), het aanwakkeren van vuur door geestkracht (pyrokinese), het veranderen van water in ijs (cryokinese) en het beïnvloeden van lucht (earokinese).
   https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/8381-telekinese-het-laten-bewegen-van-voorwerpen.html

   • Jan A.Somers zegt:

    “voorwerpen te laten bewegen, te veranderen of zelfs te laten zweven” Dat is een pluspunt van mijn hartfalen. Ik hoef maar snel op te staan om te zweven! En als mijn boezemfibrilleren gereset wordt zweef ik ook eventjes van zelf.

  • Jan A.Somers zegt:

   “safety box” De belastingdienst heeft belangstelling voor bankkluizen! En na de grote roof in Oudenbosch pas geleden, zijn er bijna geen aangiften gedaan over de inhoud van die kluizen. Ook in Indië werden waardepapieren vaak in bankkluizen opgeborgen, belastingontduiking! Als tijdens bezetting/bersiap daar wat mee was gebeurd, waren ze alles kwijt aangezien bewijzen van de inhoud ontbraken. Wel klagen over bezetting/bersiap: alles kwijt!!!! Zo zielig! Zou telekinese iets voor de belastingdienst zijn als aanvulling op de FIOD? Hier ligt terrein braak voor inventieve (maar wel gelovige) Indo’s!

  • George zegt:

   Er is een verklaring! Read Neville Randall’s book: Life after Death.

 5. George zegt:

  Read please :
  Life after Death, by Neville Randall and your knowledge of the Afterlife will enhance.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.