Toko Eddo

Binnen twee generaties is Toko Eddo uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van Indonesisch eten. Toko Eddo bestaat al vanaf 1980. Sylvia kwam vanuit Indonesië naar Nederland met haar kinderen. Haar liefde voor koken en de Indonesische keuken wilde Sylvia graag in Nederland voortzetten. Ze nam samen met haar man Wim Toko Eddo over en kon zo iedereen laten genieten van de echte Indonesische smaak. Haar kinderen, waaronder Peter, hebben alle bijzondere recepten geleerd van hun moeder.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Toko Eddo

  • Bert zegt:

   Ja Ron ,het toonaangevend Indisch restaurant Tempo Doeloe serveert ook Indonesisch eten je moet in Nederland oppassen met het woord Indisch ,want je hebt Chinees-Indische restaurants en Surinaams Indische restaurants en tegenwoordig denkt de Nederlander bij het woord Indisch aan India ,zelfs de kelners van een Indiaas restaurant noemen zich Indisch .Het restaurant waar ik in de jaren 90 bedrijfsleider was heette Indonesisch restaurant en serveerde Indonesisch eten ,bediening en keuken was Indisch ,aankleding was stijl Tempo Doeloe ,veel foto,s uit de “” goede oude tijd”” alleen maar foto,s uit beginjaren 1900.

   • Ronny Geenen zegt:

    Ik keek naar het menu van dat restaurant of Toko en zag daar rijsttafel, spekkoek, en ik dacht ook kroket of een ander Hollandse snack. Afgelopen zaterdag was ik in een Indonesische Toko met de naam Tip Top en hoorde een Indonesier vragen wat voor snacks in een bak zaten. Het waren echte Nederlands nagemaakte saucijse broodjes. De verkoopster zei: Makanan blanda. Hij antwoorde: O, shit. Ik zei toen tegen hem, beslist geen shit maar erg lekker. De Indonesische vrouw die het maakt, heeft de goede smaak er in verwerkt. Ik ken namelijk de vrouw die het maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.