De draai van de Batavia 

Elke twee jaar moet de Batavia – het nagebouwde retourschip van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) gedraaid worden, maar nu lag het schip al op dezelfde positie sinds 2014. In dat jaar was het schip nog het IJsselmeer op geweest, voor de opnames van een film over Michiel de Ruyter. In april vorig jaar zou het imposante schip door twee sleepboten gedraaid worden – maar die poging mislukte: de Batavia lag vast in het slib. Inmiddels is de haven uitgebaggerd.      Nederlands Dagblad

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op De draai van de Batavia 

  1. Jan A.Somers zegt:

    Dat draaien is nodig om te lange éénzijdige bezonning te doorbreken. Die foto is overigens uit de reis naar Sydney, bij de Olympische Spelen Nederlandse ontvangstlokatie, betaald door Philips. Daar heeft de Batavia voor het eerst zelfstandig gevaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.