Indische mensen maken de wereld net wat mooier dan dat die is.

Hoe Indisch ben je Mijn vader is in Indonesië geboren en mijn opa is daar heen gegaan voor werk voor zover ik weet. Er is nog een langere geschiedenis met Hongaarse afkomst, maar hij is geadopteerd door Nederlandse mensen dus mijn opa is dus wel weer door Nederlandse mensen opgevoed en toen naar Indonesië gegaan waar hij mijn Indische oma heeft leren kennen. Mijn oma is geboren op Java in Bandung. Mijn vader is weer geboren op Sumatra in Rengat een heel klein plaatsje. Ze hebben daar op verschillende plekken op Sumatra gewoond en toen is mijn opa te werk gesteld aan de Birma spoorlijn samen met Wim Kan. Mijn oma is met de kinderen naar het Jappenkamp geïnterneerd in Muntilan. Na de oorlog zijn ze naar Nieuw-Guinea gegaan en heeft mijn opa een bakkerij en slachterij opgericht.   HoezoIndo

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Indische mensen maken de wereld net wat mooier dan dat die is.

  1. Arthur Olive zegt:

    Ik vraag me af of Lana de Wit’s vader Peter de Wit is.
    Peter was mijn knikkervriend en woonde in mijn buurt in Hollandia. Peter’s vader had ook een slachterij waar ik elke week oesoes moest halen.
    Later zaten we op dezelfde school in Den Haag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.