Nieuwe luchthaven Kertajati van West-Java opent

In de Archipel. Deze maand is een groot nieuw vliegveld in West-Java geopend: Kertajati International Airport. Het is de bedoeling dat dit een van de grootste en drukste luchthavens van Indonesië wordt. In dit artikel een toelichting op de reden voor de bouw van dit vliegveld, de bestemmingen en de bereikbaarheid.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Nieuwe luchthaven Kertajati van West-Java opent

 1. Loekie zegt:

  Los van de vraag of dit vliegveld niet op een verkeerde plek is neergezet, vraag ik mij af of er wel overleg is geweest met de omwonenden over geluidshinder. En al die spoorlijnen en snelwegen die er nog moeten komen, zullen ongetwijfeld gevolgen hebben voor de mensen op en langs het traject. Ik bedoel: als Lelystad een vliegveld moet worden, dan komen mensen van de Wadden en alle provincies tevoorschijn om te protesteren tegen alle ongemakken en de dreigende overschrijding van de geluidsnormen. Maar in ons voormalige Indië gaat dat niet zo. Daar gaan ze een airport bouwen en dan bekijken ze hoe de reizigers van en naar het vliegveld kunnen komen. Maar dat gaat ze ongetwijfeld lukken. Ten koste van wie en wat is nog niet helemaal duidelijk. Dit alles wordt vooruitgang genoemd en meegaan met de ontwikkelingen.

  • Ron Geenen zegt:

   @Dit alles wordt vooruitgang genoemd en meegaan met de ontwikkelingen.@

   En dan wordt misschien de hoofdplaats verplaats naar Borneo.

  • e.m. zegt:

   @Loekie zegt: 13 juni 2018 om 21:33 Dit alles wordt vooruitgang genoemd en meegaan met de ontwikkelingen.@

   — In de prognose van sterkste economieën ter wereld voor het jaar 2030 staat Nederland niet in het rijtje van de eerste 20 landen. Benieuwd naar de Top 5(?):

   1. China
   2. Verenigde Staten
   3. India
   4. Japan
   5. Indonesië

  • Jan A.Somers zegt:

   “Maar in ons voormalige Indië gaat dat niet zo.” Indonesië is een soevereine staat met een parlement. Als de besluitvorming gaat volgens de wetten van het land is dat toch OK? Zo gaat dat tenminste in Nederland. Zelf ben ik in mijn vrijwilligerswerk zo’n tien jaar lang voorzitter geweest van de Streekcommissie Zuid-Holland West van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Regeling van informatieverstrekking en inspraak voor de streekplannen die door de Staten van Zuid-Holland worden vastgesteld. En het zijn niet alleen burgers die bezwaren kunnen hebben. Denkend aan Lelystad zijn er bijvoorbeeld ook de bezwaren van het ministerie van defensie. Een van de aanvliegroutes loopt over het artillerieschietkamp Oldenbroek op de Knobbel. Dat is de enige plek in Nederland waar met zwaar krombaangeschut (houwitser en mortier) mag worden geschoten. Die granaten komen hoog! En Lelystad ligt ver van zee waar kerosine moet worden geloosd bij calamiteiten. Waar moet dat dan gebeuren in ons dichtbevolkte land? Niet boven het IJsselmeer, waaruit voor de drinkwatervoorziening wordt geput. In ons dichtbevolkte land is ruimtelijke ordening een moeilijk proces. Polderen! (met een knipoog naar de oudste democratisch organen, de waterschappen).

   • Arthur Olive zegt:

    @En Lelystad ligt ver van zee waar kerosine moet worden geloosd bij calamiteiten.@

    Het losen van kerosine gebeurt op hoog altitude zodat het niet de grond bereikt.
    Ik heb dit meegemaakt tijdens een vlugt uit Nashville, Ten. We waren net op cruising altitude in een C-141 op weg naar Spanje toen de fuel werd gedumpt. Dit duurde uren boven land.

 2. e.m. zegt:

  @Het is de bedoeling dat dit een van de grootste en drukste luchthavens van Indonesië wordt.@

  — En dat nog wel in een gebied ongeveer net zo groot als Nederland, waar tegen de 70 miljoen mensen wonen.

  Hoezo Nederland ‘overbevolkt’ ?

  • Loekie zegt:

   Floor is 30 jaar jong en heeft 10 kinderen. Ken.
   Redenering van e.m. : minimaal tot haar 45e is zij vruchtbaar, dus er kunnen nog minstens 10 kinderen bij…..Zegt iemand: jawel, maar is dat goed voor Floortje? En buiten dat: is er genoeg geld om al die kinderen te voeden, te kleden enz enz? Antwoord: natuurlijk, komt terecht.

   • e.m. zegt:

    @Loekie zegt: 13 juni 2018 om 23:17 Redenering van e.m. :@

    — e.m. constateert slechts !

    Loekie redeneert weer eens ‘drog’ ***

    *** legt e.m. valselijk woorden in de mond . . .

    • Loekie zegt:

     Niks niet drog. Maar gij baseert u altijd op ‘de VN zegt dit, het CBS zegt dat, de lijstjes geven aan dat..’enz en dus zal dat wel de waarheid zijn. Als iets juist nooit de waarheid is, is dat wat allerlei politieke organen beweren, want die hebben de waarheid niet op het oog maar eigen macht, invloed en belangen. .

    • e.m. zegt:

     @Loekie zegt: 14 juni 2018 om 09:31 Als iets juist nooit de waarheid is, is dat wat allerlei politieke organen beweren, want die hebben de waarheid niet op het oog maar eigen macht, invloed en belangen. .@

     — Waar baseert u dan uw bovenstaande bewering op. Ik bedoel, wat is uw onderliggende argumentatie ?

    • P.Lemon zegt:

     @ Hr. e.m. …awas!

     ***Waar het om gaat, is dat er kennelijk behoefte is aan zeker lijkende cijfers waarmee de politiek haar politiek kan bedrijven. Er zijn bureaus die dergelijke cijfers tegen betaling leveren. De noodzaak van het leveren van cijfers is dus groot. En zeker bij het CBS. Vorig jaar kwam tachtig procent van wat het CBS had te besteden van het ministerie van Economische Zaken, de resterende twintig procent moest worden verdiend met de verkoop van CBS-cijfers.
     https://www.groene.nl/artikel/duistere-cijfers

    • Ron Geenen zegt:

     @Ondertussen kunnen hoge ambtenaren en politici die daar zelf direct belang bij hebben, ons bijvoorbeeld wijsmaken dat er meer geld moeten worden vrijgemaakt om dit of dat onderdeel van de octopus die misdaad heet harder aan te pakken. Of verzin zelf maar een politiek doel waarbij zo’n cijfer als rechtvaardiging dient. Leven in een schijnwereld heet zoiets. De wereld die politiek heet.@

     Verbaasd mij totaal niet!

    • e.m. zegt:

     @P.Lemon zegt: 14 juni 2018 om 14:49@

     — Dag Pak Lemon, uw gaat met uw linkverwijzing dit maal nog verder terug in de tijd dan het I4E-topic “Indo’s in the USA”, dat weer actueel is gemaakt.

     Ja, ik weet het e.g.: “roken is niet ongezond”. Daar zijn wetenschappelijke rapporten over (sponsored by …). En statistisch gezien leven mensen die het vaakst jarig zijn, het langst.

     Maar mijn vraag hangt aan de bewering zonder verdere onderbouwing:

     @Loekie zegt: 14 juni 2018 om 09:31 Als iets juist nooit de waarheid is, is dat wat allerlei politieke organen beweren, want die hebben de waarheid niet op het oog maar eigen macht, invloed en belangen.@

  • PLemon zegt:

   @Hoezo Nederland overbevolkt?

   #Ooit een tijdje terug gelezen dat de wereldbevolking netjes naast elkaar opgesteld, in het geheel past in de provincie Groningen. Inmiddels zal een stukje Friesland erbij gepakt moeten worden. Maw het is een kwestie hoe de insteek is.

   *** Een al te hoge bevolkingsdichtheid kan de vrijheid van de individuele mens beperken. Méér vrijheid voor de één – toegekend of door zich zelf toegeëigend – kan betekenen dat er minder vrijheid is voor anderen. Zo kan het aanleggen van een weg aan de een ruimte geven, terwijl de ander zich beperkt ziet in zijn natuurbeleving. Op die manier kunnen allerlei vrijheden in toenemende mate fundamentele vrijheden van anderen aantasten. 

   En van een goed rentmeesterschap voor dit kleine stukje grond zal ook steeds minder sprake zijn. Het is dan ook onbegrijpelijk dat zoveel mensen en instellingen onverschillig staan tegenover de problematiek van de overbeuvolking.
   https://www.trouw.nl/home/politici-spreek-je-uit-over-dreigende-overbevolking~a34c85f6/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.