Wat te doen met onze roofkunst?

Een uitvoerige inventarisatie van de Nusantara-collectie resulteerde in de selectie van 459 voorwerpen die in Delft blijven bij Museum Prinsenhof, en het behoud van ruim drieduizend beschermwaardige voorwerpen voor de collectie Nederland – variërend van rode lakdozen tot twee oude dakpannen en gebruiksvoorwerpen die voor de Wereldtentoonstelling van 1883 naar Amsterdam werden overgebracht, om bezoekers een indruk te geven van het leven in de kolonie.  De resterende 14 duizend objecten zouden, zo was de bedoeling, aan Indonesië worden ‘teruggegeven’. ‘   Volkskrant

Omdat bestaande richtlijnen tekortschieten, werkt het Nationaal Museum van Wereldculturen aan een protocol om vast te stellen wat musea aan moeten met kunstobjecten die onder twijfelachtige omstandigheden zijn ontrukt aan koloniën.   TROUW

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wat te doen met onze roofkunst?

  1. Wal Suparmo zegt:

    Commentaar over “ koloniale roofkukunst “ van SANDER VAN WALSUM.
    Het mes dat door PM Rutte als lokaas aan Pres.Jokowi overgehandigd was,was geen KRIS( steek wapen), maar een BUGINESE BADIK(hak wapen) van mindere historische waarde. Heel anders dan de kris van Prins Diponegoro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.