Melati van Java: Laatste droom

leestrommel.nl:
Deel een I. In een Italiaans hotel kijkt Eugenie Nederkerke, een Indisch meisje, terug op haar ellendige huwelijk. Ze is weduwe. Haar ziekelijke dochter Nita is ook in het hotel. Lezen II. Officier Roeland de Wit laat zich aandienen. Hij is een oude (wederzijdse liefde): “Hij had zoo gesmacht naar dit uur jaren en jaren lang. Om niet zwak te worden was hij toen heengegaan uit de kleine garnizoenstad, waar Nederkerke burgemeester was, en had zich naar Indië laten detacheeren.”Lezen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Melati van Java: Laatste droom

  1. Loekie zegt:

    “O, maak mij niet zwak! Beklaag mij niet! Als je wist hoe weinig ik ‘t verdien; hoe ik in opstand kwam tegen mijn lot, vóór ik ‘t in berusting aannam, welke afschuwelijke gedachten in mij opkwamen terwijl ik mijn arm, ziek kind verpleegde. Ik huiver als ik er aan denk! O, als dat gebeurde, ik zou stellig krankzinnig worden. Nu voel ik mij nog sterk genoeg om ze te bestrijden. En wie weet of, wanneer ik mijn plicht trouw vervul, als ik op mijn post blijf, of God mij niet zal beloonen en haar gezond maken.”
    Da’s mooi Nederlands van het Indische meisje Eugenie. Geen gedjadjedor van een nonna…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.