TTF impressies

3 generaties,  tjoetjoe draagt zijn eerste batikhemd

Indonesische TV over TTF

Zie ook deze link
Zie ook deze link

Thomas Ross en Ricci Scheldwacht

 Yvette Kopijn :   Gisteren verzorgde ik op uitnodiging van Het Scheepvaartmuseum een presentatie op de Tong Tong Fair over Oral history en het losmaken en vastleggen van Indische (levens)verhalen.

Dit bericht werd geplaatst in TTF 2018. Bookmark de permalink .

8 reacties op TTF impressies

 1. Ron Geenen zegt:

  @, tjoetjoe draagt zijn eerste batikhemd@
  Is dan een nieuwe Indo geboren?

 2. Wal Suparmo zegt:

  Het is juist NELSON MANDELA di de batik hemd internationaal populair heeft gemaakt. En niet de indonesiars zelf.Wie durft met een batik hemd voor koningin Elisabeth teverscheinen? Het is DE GROTE( van geest) MANDELA!

 3. Boeroeng zegt:

  De 60e Tong Tong Fair heeft 83.000 bezoekers getrokken. Het Indische evenement op het Malieveld in Den Haag duurde dit jaar 11 dagen (24 mei t/m 3 juni). Vorig jaar waren er ook 83.000 bezoekers maar duurde de Tong Tong Fair een dag langer. De organisatie is tevreden met het resultaat. Bezoekers waardeerden de 60e Tong Tong Fair met het rapportcijfer 8. Het aantal jonge bezoekers blijft onverminderd groeien, duidelijk zichtbaar in de weekenden die druk bezocht werden. Tong Tong Fair

  • Loekie zegt:

   “over de repatriëring van Indo-Europese Nederlanders in de periode 1952-1956, maakte veel emoties los. Voor veruit de meeste personen was dit een onbekende geschiedenis. ”

   Voor de eerste keer geloof ik dat ik hoor spreken van “Indo-Europese Nederlanders’.
   Het feit dat deze geschiedenis voor de meesten onbekend was, zegt iets over de bezoekers.

   “Hoogtepunten waren de acts van Massada, Wouter Hamel, Sjors van der Panne, de Polynesische muziek en dans van Maeva i.s.m. de Tahitiaanse danser Teaonui Tetumi, de pentjak silat (martial arts) van Cecep Arif Rahman uit Garut (Indonesië) en worldjazz van I Wayan Balawan & Batuan Ethnic Fusion (Bali). Ook de thema-avond Indorock around the clock trok grote belangstelling. Veel succes had de afterparty op zaterdag 2 juni in het Paard i.s.m. DJ Mag Indonesia.”

   Dit lijstje van hoogtepunten bevestigt mij dat de geur van tempo doeloe definitief is verdwenen en dat een eigentijdse beleving is gaan heersen…hetgeen begrijpelijk is.

  • Ron Geenen zegt:

   Gefeliciteerd met dat Tong2 succes.
   Ik kan hierbij vermelden, dat de 1 daagse Holland Festival gehouden op de laatste zondag in Mei, geen groot succes was. Ter beoordeling het volgende: Twee jaren geleden waren er ongeveer 3000 bezoekers, vorig jaar nog geen 2000 mensen en dit jaar rond de 1500 bezoekers. Dit jaar was er een extra probleem, want in de San Diego area was een ander Indo festival aan de gang. Niet erg smart. Daarnaast hoor ik dat de huur van de grond nogal hoog is, waardoor alle prijzen van het voedsel en artikelen voor Californie aan de hoge kant waren. Zelf ben ik ook niet gegaan. De locatie vind ik persoonlijk niet ideaal; aan de kust. Had liever gezien meer halverwege tussen kust en bergen, dan was de afstand voor een ieder wat redelijker verdeeld. Nu was de plek vanaf mijn huis een 80 a 90 km.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.