Onderscheiding voor Leonard Retel Helmrich

Leonard Retel Helmrich ontving op dinsdag 5 juni 2018 een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn bijzondere prestaties als regisseur, producer en editor van diverse films en documentaires. Burgemeester Weterings reikte de onderscheiding uit tijdens de première van de documentaire ‘Klanken van Oorsprong’ in Cinecitta, Willem II straat 29 in Tilburg.    Tilburgers.nl 

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Onderscheiding voor Leonard Retel Helmrich

 1. Ron Geenen zegt:

  Is hij een Indo of blanda?

  • Boeroeng zegt:

   indo-belanda broer van regisseur Hetty Retel Helmrich
   Hij was de eerste cameraman voor de documentaire Klanken van Oorsprong en kreeg toen een hartstilstand.
   Hij overleefde het wel, maar kan een heleboel dingen niet meer

 2. RLMertens zegt:

  Leonard; Een formidabele filmer. Zie; zijn drieluik Stand van de Maan ea. Scenes als; de kampong wordt ontsmet.En al het ongedierte op de loop gaat. De biddende RK oma om haar zoon te weerhouden om moslim te worden. Terwijl de imam de zoon tot islam overhaalt etc. Diezelfde oma, die dan teleurgesteld naar de kampong terug gaat; achterste voren op een lorrie! Geweldig al die menselijke drama’s te kunnen filmen. Ik geniet er nog steeds van. Een film ridder! Proficiat en ….beter worden!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.