Vriendendag IHC/TTF 1 juni 2018


Verslag en Camera: Ellen        Editting film: Boeroeng

Het Indisch Herinneringscentrum organiseerde vrijdag 1 juni de jaarlijkse vriendendag. Als blijk van waardering én om elkaar te ontmoeten. De ontvangst was met koffie/thee en spekkoek op de Sophiahof waarop aansluitend een rondleiding was door het pand. De verbouwing is nog niet begonnen, het duurde even voordat de nodige vergunningen werden afgegeven, dus nog geen lift in het gebouw.  Zie de foto’s en filmpjes om een indruk te krijgen van de ruimtes zoals ze nu zijn.

.

Daarna wandelden we naar de TTF voor een korte rondleiding achter de schermen. Na de welkomstwoorden gingen we in groepjes de TTF op.  Altijd leuk om plekken te zien, die je anders niet te zien krijgt.

Tijdens de rondleiding kon ik nog net een glimp opvangen van Frans Leidelmeijer die voor een volle Studio Tong Tong een lezing hield over de bijdrage van Indische kunstenaars, architecten en vormgevers aan de Nederlandse samenleving 1900 tot heden. En hoe Hans Slijp in het Kooktheater een demonstratie sambal-maken gaf.

.

We eindigden met een drankje en een knabbeltje waarna wij ‘vrij’ waren om op de TTF te blijven rondzwerven.

Na eerst een lekker hapje te hebben gegeten ben ik naar de Rotonde gegaan om te luisteren naar Challenge XL, alround music uit de jaren 70 en 80. Eigenlijk was het nu Challenge XXL, want ook de dochter van zangeres Stella Makadoero deed mee!

Daarna nog in de Studio Tong Tong een deel van het gesprek met Han Steenbruggen (door Eveline Buchheim) over Johan Hansen, kunstenaar en soldaat in Indië.

.

Mijn dag sloot ik af met het interview door Ricci Scheldwacht met Peter van Dongen over Familieziek (van Adriaan van Dis), zijn ander werk en zijn Indische familie.

Meer foto’s en filmpjes: https://photos.app.goo.gl/bVU3cQ2BjrBkHv612
Slideshow van de foto’s

Dit bericht werd geplaatst in TTF 2018. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.