I.M. Emmy Verhoeff

30 mei overleed Emmy Verhoeff te Wormer ,
Emmy studeerde aan de kunst- en modeacademie.
Ze was betrokken bij de beweging van buitenkampkinderen en later bij onlinemagazine Blimbing.
Samen met Huib Deetman deed ze de sierkanlezingen ca 18 jaar geleden. Over Indische onderwerpen natuurlijk.
Ze deed nog meer dan dat aan activiteiten, naast zorgen voor haar man, kinderen en kleinkinderen
Dit is een van de laatste foto’s van haar.
Geboren 6 december 1939 te Malang, dochter van Joan Verhoeff en Hannie Berger.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op I.M. Emmy Verhoeff

 1. Mas Rob zegt:

  Ik wens familie en vrienden veel sterkte bij dit onschatbare verlies.

  Ik heb even geen woorden.

  • Ron Geenen zegt:

   @’Van je af bijten, dat hebben wij geleerd’@
   Is dat wel zo?

   • Bert zegt:

    “” Van je af bijten ,dat hebben wij geleerd “” Vraagt Ron zich af “” Is dat wel zo ?”” Ahum heb hier lang over moeten nadenken,Indonesiers zijn als volk zeer bedeesd en zeer beleefd ,behalve als ze mata-gelap worden ,nou ja Indo,s hebben toch ook een flinke scheut Indonesisch bloed in ons ,van je afbijten ? moet dat je geleerd worden ? Nee natuurlijk dat kan niemand je leren ! Dat moet je ondergaan en jezelf dan wapenen ,er is een Indische jongen op mijn schaakclub ,die klaagde over mijn gedrag ( terecht) bij het bestuur ,nou is die jongen geestelijk niet helemaal goed maar ja ,ik ging ook bij mij zelf te rade “” Ging ik niet te ver ?”” Ja was mijn conclusie ,ik maakte gebruik van zijn zwakheid ,hij was een 3 e generatie Indo en inderdaad een Pussy ,toen ben ik gaan draaien en ben hem als een volwaardig mens gaan beschouwen en ook gaan respecteren en nu ? We zijn de beste vrienden ,maar hij die Indische 3 e generatie moet altijd lachen ,als ik weer iemand de huid vol scheldt ( Hij denkt natuurlijk ben blij dat ik het niet ben ) Ach Indo,s zijn nu eenmaal een beetje timide hoort bij ze ,geeft neks !

    • Ron Geenen zegt:

     @Ahum heb hier lang over moeten nadenken,Indonesiers zijn als volk zeer bedeesd en zeer beleefd ,behalve als ze mata-gelap worden ,nou ja Indo,s hebben toch ook een flinke scheut Indonesisch bloed in ons ,van je afbijten ? @

     Mata-gelap help niet veel. Ik dacht meer om gezamenlijk op te komen voor een Indische zaak. Dat doet geen Indo. Nee ze blijven met elkaar ruzie maken.
     Je weet dat er een IHC (Indisch Herinneringscentrum) in Den Haag met veel subsidie is opgericht.
     Iemand heeft mij vertrouwelijk al verteld dat ze bij een vergadering ergens bij het VWS al ruzie met elkaar hadden. Georganiseerd tegen de blanda je afbijten, dat zou ik wel eens willen zien. gezamenlijk de zaken van de Indo behartigen en als een blok van je afbijten. Kan de Indo dat? Ik denk het niet. Je hebt zelf een onderwerp aangehaald van 2015, 2016 en hu in 2018. Komt er een eind van, een resultaat? Nee, toch, want niemand heeft volledig gelijk en iedereen heeft gelijk.
     Bij de Tong2 Fair worden er ook onderwerpen aangekaart. Worden daar ook de belangen van de Indo aangekaart en naar voren gebracht. Nee toch, alleen een beetje OH.

    • Boeroeng zegt:

     Ron, als je nooit op de Tong Tong Fair komt dan kun je ook niet oordelen dat er ” niks ” over indo wordt aangekaart.
     Er wordt veel aangekaart over indo’s op de Tong Tong Fair.
     Zoals nu weer bijv de tentoonstelling ‘klanken van oorsprong’ met een hall of fame van indo-artiesten

    • Ron Geenen zegt:

     @Zoals nu weer bijv de tentoonstelling ‘klanken van oorsprong’ met een hall of fame van indo-artiesten@

     Voordat ik naar Amerika vertrok, ben ik vele malen op die pasar malam geweest. Maar sinds ik hier gepensioneerd ben, gaat mijn interesse alleen naar o.a. de geschiedenis van de familie. Wil graag weten wat er met ons en ook wat er met mijn vrouw en haar achtergrond is gebeurd. Houd helemaal niet van Indonesische (muziek) klanken. Op dit moment dat ik dit tik, luister ik naar muziek van The Guitar van Charley Bird. In mijn huis is veel antiek, maar niets uit Indonesie. Alleen mijn keuken heeft wadjans en gilingan, want wij eten Indisch. Heb dat van mijn moeder en oma geleerd. De botten van mijn vader hebben ze met andere beenderen ergens in een kuil buiten Jakarta in een kuil gedumpt. De tegel die ik graag bij mijn moeder haar graf had willen plaatsen, wordt nu in een museum tentoongesteld ter glorie aan het Indonesische publiek.

    • Loekie zegt:

     Boeroeng heeft gelijk, maar met deze kanttekening: als het over aankaarten gaat, dan is voor de Indo de menukaart de belangrijkste kaart. Zolang die maar op tafel ligt, is er niet zoveel aan de hand.

     https://www.google.nl/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiB1ZvawLTbAhUM6aQKHTOXD5EQjRx6BAgBEAU&url=http%3A%2F%2Fselamat-makan.nl%2F&psig=AOvVaw057UJoT4xvqpy5bgEigc-E&ust=1528012595573819

    • bokeller zegt:

     Mss. Heeft U wel’ns van hem gehoord/gelezen.
     .https://www.boekenwebsite.nl/files/imagecache/detail/0146-indische-mensen-holland.jpg

     Recensie(s)
     Op zichzelf staand vierde deel van een tetralogie, waarin het leven van Indische Nederlanders,
     levend in Den Haag omstreeks de eeuwwisseling, beschreven wordt.
     Bekrompen, zich aan elkaar vastklampend en elkaar hatend, leven zij met hun soos,
     hun roddels en hun coterietjes, steeds verlangend naar het warme Indie
     waar ze zich echter door hun Indo-zijn vaak ook niet helemaal thuis voelen.
     Ondanks dat het boek bijna een eeuw oud is, nog steeds boeiende lektuur over het leven in
     een tijdperk waarin discriminatie en kolonialisme vanzelfsprekende zaken waren.

     (NBD|Biblion recensie, M.J.A. van der Net-van de Berg)
     siBo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.