Mail

Mail 1
Mijn Oma Helena Heug, geboren te Tjimahi (West Java). Mijn oma staat achter de motor van mijn vader voor hun huis aan Bapa Soepi te Bandung. Volgend jaar in 2019 ga ik voor het eerst naar Indonesië. Spannend, maar van sommige plaatsen die ik aan doe weet ik heel weinig van. Misschien kunnen jullie mij verder helpen, door van verhalen van jullie eigen voorouders. Omdat reisbureaus de reizen organiseren weinig weten van die plaatsen, alleen maar toeristisch plaatsen. Het gaat mij over de volgende plaatsen. Magelang: geboorte plaats van mijn vader en zijn zus. Mijn opa In leven zijnde beroeps militair bij het KNIL, overleden in het beruchte Japaanse spoorwegkamp te Pakanbaroe. Zat eerst te Magelang in het militaire granisoen, 1924. Wie weet iets over de militaire garnizoen zoals de kaderschool, kampementen van officieren en onderofficeren met hun gezinnen gewoond hebben (straat wijk van Magelang) Zo ook van Meester Cornelis rond 1939, nu Jatinegara. Padang Panjang rond 1939-1942. In Padang Panjang stond ook een Europese Lagere school, hoe heet die school, en in welk straat of wijk stond die school. Ook in Bandung aan de Java straat nu JL. Jawa, stond een Europese Lagere school, wie weet de naam van die school. Ook zoek te Larantoeka waar de kampementen stonden. Hoop dat er mensen zijn die mij kunnen helpen. ben nog wat vergeten. Begraafplaats Laanhof, te Batavia, via internet gelezen dat later bekend heeft gestaan als Petamburan, weer anderen melden over begraafplaats Kober Kecil. wie weet er meer van en welke straat van Jakarta staat nu die oude begraafplaats Laanhof.

Mail 2  van Donald Tick
Wie kan mij zeggen wanneer de tijdschriften Indisch archief en Indisch magazijn zijn uitgegeven?Dank U.

Mail 3
Ik onderzoek herkomst van de naam Wip in Nederland, Suriname en Indonesië. Wie met achtergrond Indonesië wil contact opnemen?

Mail 4

In het maandblad “Gens Nostra” van de Nederlandse Genealogische Vereniging van mei/juni met als nummer 3 | jaargang 73 | 2018, zijn onder andere de familiewapens Toorop | de Adelhart Toorop | d’ Adelhart Toorop gepubliceerd

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.