Paul Fornerod: de man met het bruine koffertje

Paulus Alexander Adolphe Fornerod werd op 13 december 1895 in Semarang, op de noordkust van Midden-Java, geboren. Techniek fascineerde hem van jongs af aan, treinen in het bijzonder. Hij werd commies bij de Staatsspoorwegen in Gombong, honderdvijftig kilometer zuidwestelijk van Semarang. Algauw werd Fornerod er stationschef. Nieuwe promotie volgde snel: in 1920 werd hij stationschef in Bandoeng, hoofdstad van West-Java. Men kon hem bijna uittekenen met een bruin, leren koffertje. Precies en systematisch als Fornerod was, wilde hij de papieren voor zijn werk altijd bij de hand hebben. Rond 1930 werd Tasikmalaja zijn nieuwe standplaats, negentig kilometer ten zuidoosten van Bandoeng. Van het West-Javaanse binnenland voerde Fornerods weg vervolgens naar Manggarai, het grootste station van Batavia. Later kreeg hij de supervisie over het spoorwegnet van heel West-Java.  Bak schrijft!
Meer informatie

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.