45 terabyte aan Zuidoost-Aziatische data vindt een nieuw thuis

In 2013 sloot de bibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) haar deuren, waarmee ook sommig gedigitaliseerd materiaal off-line ging. Een voorbeeld hiervan waren de beroemde Kleian’s adresboeken van Nederlands-Indië (1899-1941)(vind ze hier, en lees alles over hun geschiedenis hier). De doorgewinterde Indisch genealoog had toen allang de CBG DVD in huis die de doorzoekbare, gedigitaliseerde adresboeken bevat, maar voor nieuwelingen was dit een groot gemis, vooral omdat de CBG DVD niet meer te koop was. Maar de adresboeken zijn ineens terug, nu op een andere plek, namelijk als onderdeel van de Digital Collections van de bibliotheek van de Universiteit Leiden. Achter de schermen lijkt het alsof er een gigantisch digitaal verhuisproject bezig is, hoe zit dat precies?  IGV

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op 45 terabyte aan Zuidoost-Aziatische data vindt een nieuw thuis

  1. Wal Suparmo zegt:

    VERRASSING VAN DEZE EEUW DOOR HET ENGELSE KONINKRIJK:1) Koningin Elisabeth blijkt een nakomellinge te zijn van de Arabier profeet MOHAMMAD .2) Haar kleinzoon trouwde met een gescheiden, oudere vrouw van neger afkomst.Koningin Victoria zal in haar graf zich omwentellen!
    Wal Suparmo

  2. Jan A.Somers zegt:

    Ook de dataverzameling van de Stichting Mondelinge Geschiedenis Indonesië is naar de universiteitsbibliotheek verhuisd. Lastig, zonder directe hulp van het KITLV.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.