17 april demonstratie Indische kwestie te Amsterdam


Starten bij NIOD.
klik op de plaatjes voor een vergroting.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

53 reacties op 17 april demonstratie Indische kwestie te Amsterdam

 1. jendella67 zegt:

  Wie kan mij een routekaart geven van begin t/m einde demonstratie, zodat wij kunnen weten hoe wij terug kunnen gaan naar centraal station om de trein te nemen naar huis??? Mijn mail is Jendella@hotmail.com
  Met vriendelijke groet,
  Dhr.P.L.Dom

  • Jan A. Somers zegt:

   Gewoon naar Google Maps! Dam – Damrak – CS. Makkelijk toch? Ook voor een niet Amsterdammer zoals ik. In Amsterdam heet zoiets een provinciaaltje.

   • Bert zegt:

    Ach mr Somers u schrijft :”‘In Amsterdam heer zoiets een provinciaaltje “” Ja dat was vroeger tegenwoordig is Amsterdam overgenomen door Yuppen uit de provincie ,allochtonen ,westers zowel Oosters en andere mensen uit alle werelddelen ,zij hebben allemaal 1 ding gemeen ,ze zijn dol op Amsterdam ! In Amsterdam krijgen enge rechtse partijen zoals FVD e de PVV geen poot aan de grond .In Den Haag en Rotterdam hebben ze de meerderheid ! Nou lekker dan Den Haag de grootste partij is partij de Mos een ex PVV er en in Rotterdam ene Eerdmans ex LPF ,deze mensen zouden in Amsterdam weggeblazen worden,FVD dacht in Amsterdam 9 zetels te halen ,hoeveel haalden zij er ? zegge en schrijfe 3 ,zielig toch ? Wat ik niet erg op prijs stel is het geflirt van Indische mensen met rechtse partijen ,kijk naar Den Haag en naar de toenadering van Indisch Platform 2 naar de PVV..De PVV heeft de Indische mensen belazerd en toch zoekt IP 2 toenadering tot hun .

    • Ron Geenen zegt:

     @Bert: De politiek had gewoon een kiesdrempel van bv 5% moeten instellen; dan was het land niet zo verkruimelt. Kijk maar naar de landen om je heen zoals Duitsland en Engeland. Hoeveel politieke partijen zijn er in de grote Europese landen. Met 2 partijen is het makkelijker te regeren dan met een soepje van 4 a 5.

    • Arthur Olive zegt:

     Heer Bert
     Amsterdam, is dat niet de zetel van de partij voor de dieren en de partij van de pedifielen en hebben ze daar ook niet koffie huizen waar je je gedrag moedwillig kan veranderen door je hersencellen te laten verminderen. Amerikanen kunnen het hier ook doen in sommige Staten alhoewel het nog niet legaal is volgens de Federalen.

    • e.m. zegt:

     @ Bert zegt: 31 maart 2018 om 00:27 Wat ik niet erg op prijs stel is het geflirt van Indische mensen met rechtse partijen,@

     — Nou …wh Pak Bert, dan kunt u óók op I4E uw borst wel natmaken. 😀

    • Jan A. Somers zegt:

     “Met 2 partijen is het makkelijker te regeren” Klopt helemaal. In de VS doen ze het met één partij. Of nog eenvoudiger, per twitter. De versnippering in Nederland werkt inderdaad moeilijker. Maar u weet, de makkelijke dingen zijn al uitgevonden. Nu is het passen en meten zoals het in de democratie hoort. Onze huidige regering steunt op vier partijen. Geen soepje, maar gekozen in vrije verkiezingen. Moeilijk om ieder zijn/haar zin te geven. Geeft toch niet dat het moeilijk is? Kwestie van nadenken, overleggen, en geven en nemen. En als het eens niet lukt, gaan we gewoon weer opnieuw beginnen. In de vorige regering zijn twee ministers en een staatssecretaris naar huis gestuurd, niet door de Minister President!. En de voorzitter van de Tweede Kamer. Stukje in de krant, poekoel teroes, doorgaan met ademhalen!

    • Ron Geenen zegt:

     @Maar u weet, de makkelijke dingen zijn al uitgevonden. Nu is het passen en meten zoals het in de democratie hoort@
     Als kiezer zou ik mij belazert voelen.

    • Patrick zegt:

     Succes met uw strijd. Uit alle kiezersonderzoeken met aandacht voor ons Indischen blijkt dat een kleine 72 procent gewoon PVV stemt

    • PLemon zegt:

     @”In Amsterdam krijgen enge rechtse partijen zoals FVD en de PVV geen poot aan de grond …”

     De stad is inderdaad ‘overgenomen’ door linkse branie schoppers. Alleen wie zal dat betalen… zoete lieve Gerritje ? Kan interessant worden of de yuppen in hun kostbare woningen het willen ophoesten of wegvluchten?

     *** GroenLinks wil de stad gebruiken om grote internationale problemen zoals de klimaatverandering en racisme te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door een einde te maken aan de positie van de Amsterdamse haven als wereldmarktleider op het gebied van benzine- en kolenoverslag. 

     Of door schoolboeken hier te ‘dekoloniseren’ en Zwarte Piet de toegang tot de stad te ontzeggen. De problemen verdwijnen er niet mee, maar Amsterdam geeft het goede voorbeeld.  De hele binnenstad wordt autovrij, parkeertarieven gaan omhoog, 10.000 parkeervakken worden geschrapt. En langs de gehele Singelgracht moet hoofdweg S100 wijken voor een groene fiets- en wandelboulevard.

     De partij kan mede door landelijk succes de grootste worden in de stad

     Ook moet de nieuwbouwambitie van 75.000 woningen, veel meer dan nu, verplicht circulair gebouwd worden met gebruikte materialen van gesloopte woningen.

     Maar hoe hoog de parkeertarieven zullen stijgen en wanneer de kolenoverslag uit de haven verdwenen moet zijn; dat soort details laat GroenLinks in het programma onbeantwoord
     https://www.parool.nl/amsterdam/groenlinks-wil-auto-steenkool-en-zwarte-piet-de-stad-uit~a4516556/

    • Jan A. Somers zegt:

     “‘overgenomen’ door linkse branie schoppers. ” Hoezo? Grootste partij betekent nog lang niet de helft plus één! Ze zullen het toch eerst eens moeten worden voor een werkbare coalitie!

    • P.Lemon zegt:

     @Hoezo? Grootste partij betekent nog lang niet de helft plus één! ….”

     ###Veelzeggend ivm de ‘overname’…🤔

     ***Toch kiest GroenLinks ervoor om juist met D66, PvdA en SP een een coalitie te formeren. Dat zijn de enige drie partijen die op 21 maart zetels verloren. Het trio raakte gezamenlijk veertien van hun dertig zetels kwijt…
     http://www.at5.nl/artikelen/180301/partij-voor-de-dieren-boos-groenlinks-verkoopt-totale-onzin

    • Jan A. Somers zegt:

     Maakt niet uit, als maar de helft plus één. Ik ken de Amsterdamse zetelverdeling niet, maar de helft plus één zou ook wel eens zonder Groen Links kunnen?

   • Bert zegt:

    Hr Somers : Ik ken de Amsterdamse zetelverdeling niet ,maar de helft plus 1 zou ook wel eens zonder Groen Links kunnen ? Als je van de 45 Amsterdamse raadszetels er 10 aftrekt ( Die van de VVD ,FVD en het CDA ) blijven er 35 over “Denk” met 3 zetels wordt door iedereen geboycot ,blijven over 32 min of meer “” Linkse partijen “” .ECHTE linkse partijen zijn ,Groen LInks ,PvdA.SP en ons aller Sylvana maar ook de Christen Unie maakt 20 zetels .Partij vd Dieren en de ouderen partij zijn niet echt populair bij de Echt linkse partijen ,blijft over D,66 ,dus u ziet een college zonder Groen Links tidak bisa .Trouwens FVD wordt ook door iedereen geboycot en de SP heeft al verklaard niet meer in het college te willen zitten met de VVD.Grote kind van de rekening in Amsterdam is niet de partij vd Dieren maar de VVD.

    • Bert zegt:

     Ik zie tot mijn genoegen dat Groen Links ook in Delft de grootste is ( kan natuurlijk ook niet anders met al die Indo,s ,die Groen en Links stemmen ) en die Studenten de op 1 na grootste .Is het toch nog goed gekomen in Delft na die moord op Willem van Oranje .

    • Guus zegt:

     GroenLinks is de grootste vijand van de Indo

    • PLemon zegt:

     @GL vijand vd Indo…

     Misschien wat tweeslachtig ivm onze koloniale achtergrond…en overeenkomsten met het DENK gedachtengoed?

     *** DENK en GroenLinks pleiten voor formele excuses voor ons slavernijverleden en koloniale verleden. GroenLinks wil dat alle oorlogsgetroffenen uit voormalig Nederlands-Indië erkenning, rechtsherstel en compensatie krijgen. Ook andere slachtoffers van ons koloniale verleden moeten van GroenLinks erkenning krijgen. DENK spreekt over de koloniale bezetting van Indonesië en de politionele acties en pleit voor herstelbetalingen in de vorm van het door de regering onderhouden van slavernij-erfgoed. DENK is verder voorstander van een onafhankelijk onderzoek naar het Nederlandse handelen in Indonesië en een ruimhartige tegemoetkoming voor (nakomelingen van) slachtoffers en mensen die zijn benadeeld als gevolg van de Indische Kwestie. GroenLinks pleit voor een nationaal museum, waar ruime aandacht is voor het slavernijverleden, koloniale verleden en de geschiedenis van migratie in Nederland.
     http://www.republiekallochtonie.nl/blog/achtergronden/wat-staat-er-in-de-verkiezingsprogramma-s-over-zwarte-piet-en-het-slavernijverleden

    • Jan A. Somers zegt:

     “het door de regering onderhouden van slavernij-erfgoed. ” Elk jaar een poetsbeurt voor het monument! Ik heb nooit mijn hand opgehouden voor een slachtofferschap waar ik geen zin in heb. Krijg ik nu ongevraagd wat toegestopt? Ook via nakomelingenschap? Zal het doorsturen naar het UAF. Goed besteed.

 2. Boeroeng zegt:

  Met dank aan Wieteke van Dort. Ze zal dit nummer zingen tijdens de Demonstratie/Manifestatie Indische Kwestie/Indisch Platform 2.0 op de Dam in Amsterdam. Over de rest van het programma brengen we jullie spoedig op de hoogte. Deze is voor onze ouders/grootouders.

  Achtergrond Lied van de Schuld:
  Ruim 40 jaar geleden zong Wieteke van Dort dit nummer in de Tweede Kamer.
  ———————–
  Bron

 3. Loekie zegt:

  “Ruim zeventig! jaar
  Is die oorlog nu voorbij
  En nog altijd geen erkenning
  En geen cent soldij
  Ons getal is gering
  Onze zaak heeft afgedaan
  Politiek is het niet haalbaar
  Dat wij nog bestaan
  Ja, hier en daar
  Kreeg een oorlogsveteraan
  Een medaille plus vergunning
  Om uit bedelen te gaan”

  Effe serieus: geen erkenning, geen cent soldij…..het lied is bepaald niet actueel.
  Enne: bedelen. Bedelen? Welke veteraan heeft moeten bedelen?

  • Boeroeng zegt:

   Nog steeds geen cent soldij.
   Die afkoopsommen van 1981, 2001 en 2015 zijn niet gegeven als uitbetaling van soldij.
   Werd ook zo niet genoemd.
   Misschien bedoelt Wieteke bedelen om de soldij ? Wat we nog steeds moeten doen.

   • Loekie zegt:

    “Wat we nog steeds moeten doen.”
    Wah even:….”we”” ….
    Ik zou willen zeggen: wat sommigen blijven doen…
    “We” doet vermoeden alsof de hele Indische gemeenschap enz enz.

    • RLMertens zegt:

     @Loekie; we..enz.enz.’- We( nou ja,we…) moeten gottong rohjong procederen! De enige ‘taal’, die onze overheid begrijpt! Heeft moeten begrijpen; zie het succes van Indonesische klagers.
     Echter, de mars in Amsterdam heeft wel mijn sympathie. ( ik heb indertijd de mars in Den Haag gelopen). Ajo, barisan peloppor! Loekie Madjoe!

   • Jan A. Somers zegt:

    Met als bijkomend probleem dat soldij geen (achterstallig) salaris is. Ik weet overigens niet of bij die vraag naar uitbetaling van achterstallig salaris dat ‘soldij’ stilzwijgend is inbegrepen. Maar dat moet dan ook hardop zo worden gezegd. Er wordt stilzwijgend veel vergeten!
    “niet gegeven als uitbetaling” Klopt helemaal, genoegdoening of morele plicht of iets anders.

  • Peggy Stein zegt:

   Citaat LOEkie: “Effe serieus: geen erkenning, geen cent soldij…..het lied is bepaald niet actueel”.

   Actueler dan ooit blijkbaar.

   • Loekie zegt:

    Peg, die 25.000 van laatst? Hoe je ook draait en keert, dat zijn toch een paar centen. Niet iedereen was tevreden, maar toch, ‘geen cent’ klopt dan niet meer.
    En hoe jij verder?

    • Boeroeng zegt:

     Klopt nog steeds… geen cent soldij is uitbetaald.
     Wel afkoopsommen…. hier….. een borrelnootje…. en nu niet meer klagen

    • Ron Geenen zegt:

     @Klopt nog steeds… geen cent soldij is uitbetaald.@

     Niet alleen het soldij geld. Ook alle andere bedragen, die na de oorlog binnenkwamen, verdwenen bijna allemaal in de regeringszakken. De bekende methode van het aardappel schillen. Naar je toe!

    • Loekie zegt:

     “Tegelijk met de zaak van Jonkers heeft de Centrale Raad van Beroep in drie andere gevallen van nabestaanden vandaag eenzelfde uitspraak gedaan. De nabestaanden hebben nu in Nederland GEEN mogelijkheid meer om te procederen”, aldus de krant.
     Ofwel: soldij is niet betaald….en wordt (door Nederland) ook niet betaald. Dan kun je er wel over blijven zingen, maar dat dient dan geen enkel doel. Ik bedoel: de rechter heeft gesproken en dan al. Op deze site zijn de meesten toch erg gecharmeerd van hoe de democratie, de politiek en de rechtspraak in Nederland zijn geregeld, nou, dan is dit ook geregeld. Al.
     https://www.ad.nl/binnenland/staat-hoeft-miljardenschuld-indische-gemeenschap-niet-te-betalen~a547ae9c/

    • Ron Geenen zegt:

     @,,Het is beleid dat voor sommigen gunstig is, en voor anderen niet.”@

     Ja, nog geen 600 waren nog in leven en die kregen het bedrag. En dat tegenover meer dan 80000 die er naar kunnen fluiten. Vermoedelijk is het gunstig alleen voor de regering in Den Haag.
     Democratie kan erg mooi zijn. Ben benieuwd of het IHC ook dat onderwerp bespreekbaar maakt tijdens een forum. Zal wel niet mogen van het koloniale bestuur.

 4. liszy zegt:

  Hallo allemaal,
  ik wil even reageren o.a. op Loekie waarin geschreven wordt: “nou, dan is dit ook geregeld. Al.”
  Een tijdje terug had ik op deze site geschreven dat ik stop qua juridische stappen m.b.t. de Backpay. Ik heb de uitspraak van het Hoger Beroep gekregen op 11.01.2018 en vond het best.
  Ik had allang mijn doel bereikt: ik wilde gewoon een sein afgeven aan de Overheid dat je zo niet met mensen moet omgaan, gezien die achterlijke peildatum van de Backpayregeling.
  De oneerlijkheid laat me niet echt los. Ik vroeg me af: hoe kan ik juridische stappen zetten terwijl het me niets kost? Nu blijkt dat ik totaal gratis een melding kan doen bij het Europese Hof voor de
  Rechten van de Mens. Het Hof buigt zich dan over de vraag of men verder gaat met mijn melding.
  Tja, en daarna moet je alles doen met een advocaat, wat geld kost.
  Ik heb dus een account aangemaakt bij het EHRM { Europese Hof Rechten van de Mens}. Digitaal kom ik er niet langs. Men stelt dat het EHRM geen uitspraken kan doen over wetgeving van een land. Balen. Maar opeens dacht ik: de Backpayregeling is een niet-wettelijke maatregel, volgens de bedenkers van die regel.
  Dus ik ga nu gewoon een melding doen bij het EHRM via de post. Gewoon via een brief. Kijken hoe men daar reageert? Ben ik naief? Vast wel.
  Ik heb de tijd tot 11.07.2018 om een melding te doen bij het EHRM. Ik wil absoluut niemand blij
  maken met een dode mus. Maar bij mij voelt het gewoon goed om deze stap te zetten.
  Ik hou u op de hoogte.
  Groet, Liszy.

  • Jan A. Somers zegt:

   Goed idee. Maar maak inderdaad wel duidelijk dat het om een genoegdoening gaat, een soort morele verplichting, met vrijheid van de minister. Praat niet over achterstallig salaris, dat was gewoon arbeidsrecht. En is verjaard.

  • Loekie zegt:

   “Verzoekschriften kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op kwesties als opsluiting van psychiatrische patiënten, rechten van gevangenen, het afluisteren van telefoongesprekken, homo-rechten, persvrijheid, lijfstraffen, voogdij over kinderen, gezinshereniging en uitzettingskwesties. De uitspraken van het Hof zijn definitief (er is geen hoger beroep mogelijk) en bindend voor de betrokken staten”.
   https://www.europa-nu.nl/id/vg9hmms5gzyv/europees_hof_voor_de_rechten_van_de_mens

   • Jan A. Somers zegt:

    Normale mensen weten meestal niet hoe of zo’n procedure gaat. Begin met uitleg te vragen bij de griffier. Die is van alles op de hoogte. Meestal eisen ze dat je in je eigen land bent uitgeprocedeerd. Als ik in mijn TNO-tijd moest opdraven als getuig-deskundige, belde ik even over het hoe en wat. Dan kun je geen rampzalige procedurefouten maken.

 5. P.Jendella zegt:

  Beste Indische mensen; ik raad u aan om dit te zien hoe pijnlijk Nederland tewerk is gegaan in Indonesia!!!!!!!!
  Steve Brown ontdekt schokkende beelden ‘IS-VOC-Moordpraktijken’ NL leger in Bali.

 6. liszy zegt:

  Beste Jan A. Somers, dank voor uw opmerkingen. Op de site van het EHRM staat alles duidelijk beschreven. Mijn zaak voldoet aan alle voorwaarden. Mijn insteek was en is de peildatum van de Backpay-regeling. Maar ik moet alle stukken inleveren zoals de uitspraken van de rechtbank in Den Haag en het Hoger Beroep in Utrecht. In deze stukken komt het woord “achterstallige salarissen” wel voor. Maar ik hoop dat ik in mijn begeleidende brief, duidelijk naar voren kan brengen waar het mij vooral om te doen is. Weet u, die 1e stap kan ik gewoon in de Nederlandse taal doen. Ik blijf toch steeds denken: “niet geschoten is altijd mis”. Ik ben ook heel benieuwd hoe internationale rechters denken over die peildatum. Mocht u nog meer opmerkingen hebben: heel graag. Ondertussen heb ik al zoveel geleerd van deze site. Het leukste wil ik u niet onthouden. Bij de zitting in Den Haag dacht ik opeens dat ik misschien een strafblad zou krijgen als ik de zaak zou verliezen. Na die zitting gingen we koffie drinken waarbij ook o.a. gepensioneerde advocaten waren. Ik vertel hen mijn gedachte en zij moesten zo lachen dat ik dacht: “hoe dom kan ik zijn?”
  Maar goed, echt later begreep ik pas mijn domheid. Maakt niet uit.

  • Jan A. Somers zegt:

   Goed gedaan! Ik weet niet of er problemen komen met de Nederlandse uitspraken . Over de wijze waarop de minister gebruik maakte van zijn bevoegdheden. Op een door de rechter correct genoemde wijze. (ik kan het mis hebben, ik heb die uitspraken niet terug gelezen).

  • Loekie zegt:

   Liszy, dat je best wat behoefte hebt aan aanmoedigingen kan ik mij heel goed voorstellen. Maar…laat je niet gek maken met allerlei toejuichingen en adviezen. Zelf wens ik je succes, maar ik voorzie wel dat je bakzeil zult halen. Het EHRM is er voor de behandeling van schendingen van mensenrechten zoals verwoord in het EVRM. Als erfgenamen van een overheid geen uitkering krijgen omdat de uitkeringsregeling daarin niet voorziet lijkt me dat geen schending van mensenrechten.
   Ofwel: doe je ding, doe wat jou goed dunkt, maar blijf de realiteit onder ogen zien.

   • P.Lemon zegt:

    @…omdat de uitkeringsregeling daarin niet voorziet lijkt me dat geen schending van mensenrechten.

    # Dat is ook het heikele punt.Bij de opstelling van de regeling is er bewust cq met opzet onderscheid gemaakt tussen 2 groepen mensen.De nog levenden en de levende erfgenamen. Die laatsten zouden ws ook genoegen nemen met een andere minder materiële vorm van erkenning of compensatie. De een laat het koud maar de ander raakt het in de ziel dat er ambtelijk onderscheid wordt gemaakt.

 7. liszy zegt:

  Beste Loekie, ik schrijf op deze site omdat ik mensen op de hoogte wil houden. Aanmoedigingen zijn prettig maar ik heb ondertussen ook kritiek gehad hoor. Zelf ga ik er ook van uit dat ik geen kans maak met mijn melding. En toch doe ik het. Ik vind die peildatum van de Backpay-regeling met daaraan gekoppeld het erfrecht, een schending van mensenrechten. Daarin verschillen we van mening. Maakt niet uit. Dank voor je zorgzame opmerkingen. Ik laat me niet gek maken, welnee joh. En ik blijf de realiteit onder ogen zien. Mocht ik merken dat mensen het niet meer op prijs stellen wat ik schrijf, dan stop ik toch gewoon. Ik doe inderdaad wat me goed dunkt. Ik weet niet wat mijn vader zou vinden van de Backpay-regeling. Maar ik weet wel wat ik vind.

  • jendella67 zegt:

   Wat je vindt is jou goed RECHT en dat vindt ik ook. Wij hopen dat ons Indisch Leed op een Rechtvaardige wijze toegekend zal worden. Ik raad alle Indischen aan om de VOC moorden op Bali te zien dat Rutten dit geweldig vind en dit ook nog Prijst. Dit is te zoeken op Google. Ik vind dat Rutten ons beter gaat prijzen om alle tegoeden aan ons te geven! De Nederlandse Regering moet nu rekenen dat vanuit Indonesia schadevergoeding wordt aangevraagd met alle moorden dat gepleegd is aan de nabestaanden.
   Met Gevoelens voor de Indische Gemeenschap en hopende dat er een grote opkomst in Amsterdam is met Indische kwestie!!!!!

  • Jan A. Somers zegt:

   “die peildatum van de Backpay-regeling met daaraan gekoppeld het erfrecht,” Dit is het onderwerp van het geschil, niet de Backpay zelf, maar de keus die de minister heeft gemaakt, gekozen uit meerdere mogelijkheden. Ongelijke behandeling? De uitspraken zijn goed te lezen. Belangrijke zin van de rechter: “De eenmalige uitkering op grond van de Regeling Backpay betreft een onverplichte tegemoetkoming. Daarbij komt de overheid een grote mate van vrijheid toe. De rechterlijke toetsing is dan ook een terughoudende.” En in een latere uitspraak: “De Raad stelt vast dat de Regeling Backpay geen grondslag vindt in enig wettelijk voorschrift. Daarmee heeft de Regeling Backpay het karakter van buitenwettelijk, begunstigend beleid. Volgens vaste rechtspraak van de Raad (uitspraak van 8 maart 2012, ECLI:NL:CRVB:2012:BV9383) dient de bestuursrechter het bestaan en de inhoud van dergelijk beleid als een gegeven te aanvaarden en is de rechterlijke toetsing beperkt tot de vraag of het bestuursorgaan het beleid consistent heeft toegepast.” Ik ben wel benieuwd naar de volgende uitspraak, maar dat kan nog lang duren. U zou ook naar de Kamer kunnen gaan, maar ik denk dat daar de ogen op oneindig gaan. Al even geleden, niet interessant meer!

  • e.m. zegt:

   @liszy zegt: 6 april 2018 om 11:45 Mocht ik merken dat mensen het niet meer op prijs stellen wat ik schrijf, dan stop ik toch gewoon.@

   — Dag Mw. Liszy, excuus voor mijn ongevraagd advies: ‘vooral niet doen!’. Zal er hooguit één kunnen zijn. So what ? Nee hoor, poekoel teroes ter ere van uw vader. U bent een voorbeeld voor al die roeptoeters en huilebalken, die niet verder komen dan het bevuilen van andermans websites met kretologieën als:

   [CITAAT]
   “”Ik geloof niet dat er een land op deze wereldbol zich ooit zo heeft misdragen jegens zijn eigen landgenoten. Hoe kunnen ze en how durven ze!!!!!!!!!!!!!! Schaamteloos en met recht kolonialen!
   [EINDE citaat]

   — En dan houdt het op . . .

   U bleef en blijft juist niet aan wal staan. Als er al een hemel bestaat, dan kijkt een ex-KNIL militair van trots vervuld naar de eervolle inspanningen van zijn dochter.

   Moge uw inspanningen ondersteund worden door een goede gezondheid.

   Respect !

 8. Bert zegt:

  Amsterdam -Centrum is s,nachts een wetteloze jungle volgens si Arie .Nou ja Arie Zuurmond woont waarschijnlijk in Zuurstad ,daar wonen 150 gereformeerde ouderen van dagen en inderdaad ,ze hebben daar een rustig centrum ,dus volgens Arie moet Amsterdam zo ook zijn ,slaap lekker verder Arie ,kijk als je als 88 jarige uit Appingedam met je rollator en je eveneens 88 vrouwtje even sfeer gaat proeven in nachtelijk Amsterdam ( De Wallen ,Leidseplein ) onder het motto ,dat doe ik in Appingedam ook altijd ! Moet je niet vreemd opkijken dat je berooft wordt ,want Nachtelijk Amsterdam kan gevaarlijk wezen ,dat is al 60 of meer jaar zo ,hetzelfde geldt voor elke grote stad ,ikzelf ben dol op het uitgaansleven in Jakarta maar pas s,avonds dubbel op ,want dan kruipen de ratten uit hun holen .Trouwens ook een leuk weetje ,Bandung stond jaren nr 1 Wereldwijd ,als veiligste grote stad ( meer dan 1 miljoen inwoners ) uiteraard hebben ze de Bersiap tijd niet meegerekend .

 9. Bert zegt:

  Over Bandung gesproken ,liep eens langs een groot raam met daarachter een grote bar ,ik meteen naar binnen want ik ben dol op barretjes ,zat er niemand aan de bar ,iedereen zat tegen de muur ( man of 20 ) met een nummertje in de hand ,snapte er niks van vroeg aan de barkeepster “” Moet je hier een nummertje trekken voor je biertje ?”” Nee ,nee zei ze en wees naar achteren ,waar allemaal peeshokjes waren ,prachtig vond ik dat ,die kerels zaten op hun beurt te wachten om een beetje te stoeien met een pelacur .Het waren allemaal zo te zien keurige ambtenaren of keurige huisvaders ,misschien kwamen ze thuis bij moeder de vrouw iets tekort “” Sorry schat ik heb weer een vreselijke hoofdpijn of zo “” Nou dan is zo,n hoerenhok toch een uitkomst ,anders lopen ze er maar gefrustreerd bij .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.