Indisch in Beeld


Goeiemorgen! Tijdens mijn speurtocht naar meer informatie over de Nederlandse bewoners in N/O Indie kwam ik op jullie website uit. Mijn overgrootvader heeft zicht in 1921 in Indie gevestigd, als referendaris van de NL spoorwegen aldaar. Hij heeft op diverse plaatsen gewoond naar wat ik begreep. Ik vroeg mijzelf af of jullie meer informatie over die tijd hebben, en als dat niet zo is, waar ik dat kan vinden. Ik ben al in contact geweest met het Indisch archief en Den Haag en er komen tzt enkele stukken mijn kant op. Nu heb ik ook zeer interessante foto’s uit die tijd van mijn Oma gekregen voordat zij stierf, waaronder ook 1 grote met een groepsfoto van de NL Spoorwegen, misschien kan ik jullie verblijden met een digitale kopie? Er staan zoveel mensen op, dat ik mijzelf goed kan voorstellen dat er wellicht nog familie is van 1 van deze personen die het ook leuk zou vinden om de foto te krijgen (digitaal) Groetjes, Patricia

Foto is genomen tijdens onthulling van het monument, waar ze bij staan. in 1926

Het monument was ter ere van het 50 jarige bestaan van de nederlndse spoorwegen daar.
Staat op het terein van de spoorwegen. Te Semarang

Laatste rij, 3de man van rechts, Th. L. G. Boekhout geboren 12 sept. 1889 te Arnhem

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indisch in Beeld

  1. Isak Laurens zegt:

    Patricia, ik zou graag. die digitale foto van je willen ontvangen. isaklaurens@kpnmail.nl
    Alvast bedankt. Gr. Isak

  2. buitenzorg zegt:

    Dit is het monument ter ere van 50 jaar SS, opgericht in Bandoeng in 1926:
    https://kolonialemonumenten.nl/2015/11/13/ss-kebon-djoekoet-bandoeng-1926/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.