Barbaren met ongewassen billen

Heere Heeresma in de Volkskrant: De ontdekking dat Nederlanders geen fles op de wc hebben, betekende een cesuur in mijn leven. Ik begon in termen van ‘wij’ en ‘zij’ te denken. Ik had een Nederlands paspoort, maar voelde me geen Nederlander meer. Ik wilde niet langer geassocieerd worden met die barbaren met hun ongewassen billen.

Dit is altijd zo gebleven. Ik heb weinig contact met ‘gewone’ Nederlanders. Ik probeer ze ervan te overtuigen dat een fles veel hygiënischer is dan toiletpapier, maar hoewel ik evident gelijk heb, houden de meesten hardnekkig vast aan hun toiletpapier. Ook dat is een kwestie van identiteit.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Barbaren met ongewassen billen

 1. Ron Geenen zegt:

  Ja, die fles cebok die weet wat. Prachtig geschreven stuk. En bij mij staan er gelukkig twee, iedere badkamer een.

 2. Wal Suparmo zegt:

  Zelf alleen maar EEN fles is soms Niet genoeg als je je werlelijk schoon willen reinigen.Anders heb je nog KOPET.Daaom wordn de totoks soms BLANDA KOPETTEN genoemt.Met resjes van poep nog in rond de anus en je binnen broek..

 3. Robert zegt:

  Eerst de fles dan toiletpapier en een wufje Franse parfume.

 4. PLemon zegt:

  Dacht als compromis aan ‘vochtig toiletpapier’ maar dat schijnt ook riskant te zijn voor de gevoelige huid.

  *** Voor een goede hygiëne van de bilnaad is meer nodig dan droog WC-papier. Dat geldt zeker voor mensen die last hebben van anale jeuk of aambeien. In veel landen is het wassen na de toiletgang de normaalste zaak van de wereld. 
  Vochtig WC-papier of reinigingsdoekjes zijn echter geen goed idee. Ten eerste bevatten ze stoffen die de huid kunnen uitdrogen en irritaties kunnen veroorzaken en bij gevoelige mensen zelfs allergische reacties kunnen uitlokken. Voor een optimale hygiëne is het beter om na elk toiletbezoek de bilnaad te reinigen met een doekje (bv. een washandje) met lauw water. Gebruik daarbij geen zeep. Na het wassen zorgvuldig droogdeppen. 

  De laatste jaren maakt de toiletdouche opgang. Dit is een kleine handdouche met een regelbare en krachtige sproeistraal die naast het toilet is aangebracht. Er bestaan ook WC-brillen met een ingebouwde douche en soms zelfs een ingebouwde föhn. Sommige modellen kunnen op een bestaand toilet worden geplaatst. http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=8392

  • RLMertens zegt:

   @PLemon; ‘toilet douche etc.’- Voor openbaar WC gebruik;gewoon, na goed(!) schoonmaak met papier, met je linker handpalm het uitstromend wc water opvangen en gelijk tijdig de uitgang(!) reinigen. -Strond vervelend is het, als het wc.closetwater te zuinig is afgesteld. Dan maar 2x weer aandrukken met je linker elleboog! En vliegensvlug de reiniging uitvoeren. -Zo, ook mijn kleinkinderen geïnstrueerd ivm ontlasting op school(en overal). -Dit is een gepatenteerde geassimileerde Indo uitvoering van de tjebok.

 5. bokeller zegt:

  .##Na het wassen zorgvuldig droogdeppen. ##
  Pak Lemon,
  Daar sluit ik me volkomen bij aan.

  siBo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.