VOC op Sumatra

Het op vijf na grootste eiland ter wereld, Sumatra, is gelegen in de Indische Archipel. Het eiland Sumatra is een onderdeel van de Republiek Indonesië en is gelegen tussen de Javazee in het oosten, en de Indische Oceaan in het westen. Gedurende de zestiende tot en met de achttiende eeuw stond Sumatra vooral bekend om haar goede kwaliteit peper en grote voorraden goud en zilver en de Nederlanders deden er dan ook diverse pogingen om er voet aan de grond te krijgen. Na een lange en zware strijd lukte het de VOC om het pepermonopolie op een deel van het eiland in handen te krijgen, maar winstgevend werd de Sumatraanse handel uiteindelijk niet.  Lees verder.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.