De opa van Ivana. Zij ‘viel’ van het balkon.

NOS: Op 7 december lag ze naakt en levenloos op een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Vandaag is de 18-jarige Ivana Smit in Roermond gecremeerd en herdacht. De zoektocht naar wat er nou werkelijk gebeurd is, lijkt nog maar net begonnen. Er zijn nog heel veel vragen.

Een interview met Hendrik Smit geboren te Medan in 1939, opa van Ivana Smit:
Ze was een nakomertje. Broer Randy was al 14 jaar toen Ivana Smit op 14 januari 1999 werd geboren. Moeder Karin en vader Marcel wilden eigenlijk geen kinderen meer nadat Randy op 4-jarige leeftijd nekkramp had gekregen en heel ziek was geworden. Ivana was een geschenk voor de familie.
Opa Hendrik – nu 78 jaar – werd de vaste oppas. Hendrik had zijn transportbedrijf overgedaan aan Marcel en Karin en had volop tijd. ,,Ivana noemde me zelfs papa. Ik heb haar echt moeten leren om opa tegen me te zeggen.’’ Het ging zo goed tussen de kleine Ivana en haar grootouders dat ze ook mee ging naar Maleisië, naar het eiland Penang waar Hendrik en zijn vrouw overwinterden. ,,Ik en mijn vrouw zijn geboren in Indonesië, dan wen je nooit aan de koude natte winters. Toen Ivana anderhalf was ging ze voor het eerst mee.’’

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op De opa van Ivana. Zij ‘viel’ van het balkon.

 1. Boeroeng zegt:

  Blij met onderzoek
  De familie van Ivana is erg blij met het justitieel onderzoek. De politie in Maleisië ging uit van een ongeluk en daarmee was voor hen de kous af. Ivana’s vader ging naar Kuala Lumpur om de politie ervan te overtuigen dat er meer onderzoek gedaan moest worden naar de dood van zijn dochter.

  Uit een eerste onderzoek in Nederland op haar lichaam blijkt dat het letsel niet zonder meer past bij iemand die van grote hoogte is gevallen, zei forensisch patholoog Frank van de Goot. “Wat ik heb gezien doet op zijn minst mijn wenkbrauwen fronsen. Ik krijg hier een heel naar gevoel bij”, zei Van de Goot.

  Peter R. de Vries over dood Ivana:
  —————-
  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/massale-belangstelling-voor-afscheid-fotomodel-ivana-smit

 2. Huib zegt:

  Krijg er toch een nare smaak van in mijn mond.
  Het schijnt dus mogelijk te zijn dat je helemaal stoned een raam op de 20e etage opent en een duikvlucht maakt naar de de 6e etage. En het echtpaar stond erbij en keek werkeloos toe?
  Hoop dat Peter de Vriesgelijk krijgt en de Maleisische autoriteiten vakbekwaam zijn en niet vatbaar zijn voor de Yankee dollars van die millionair.

  • Bert zegt:

   Pak Huib ,ter eerste de beste wensen voor u,hoop dat u dit jaar uw oude wijk de Pijp weer eens wilt aan doen als de METRO dit jaar gaat rijden . Wat dat stoned uit een raam vliegen betreft,gebeurde helaas erg vaak in Amsterdam jonge ,onervaren toeristen gaan dan experimenteren met allerlei drugs ( coke ,wied ,hash,heroine en paddenstoelen Ja en dan denken ze al gauw dat ze kunnen vliegen ,als de patholoog drugs in haar ( Ivana ) aantreft heeft dat Amerikaans echtpaar wat uit te leggen .

   • Hans Boers zegt:

    @ Bert… een jaartje of 20 geleden letterlijk vlak voor mijn ogen een stoned junk zien duiken uit zijn raam. Hij had waarschijnlijk, gedacht dat een beetje extra alcohol (in combinatie met de dope) wel als kerosine zou kunnen fungeren. Ik heb helaas niet kunnen checken of zijn idee over extra alcohol in combinatie met de drugs inderdaad een wat snellere vlucht/duiksnelheid zou geven, want hij was niet meer in staat om een herhaal vlucht ( zonder alcohol) uit te voeren; ook na herhaalde beleefde vragen mijnerzijds bleef hij stokdoof en mortibusdood. Tijdens de landing kwam hij gelukkig niet terecht op passanten, maar het scheelde niet veel

    De beste wensen voor een ieder in 2018.

   • Loekie zegt:

    Avant la lettre…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.