Aangifte tegen Defensie wegens manipulatie mariniers De Punt

Volkskrant:
Mensenrechtenadvocaat Liesbeth Zegveld doet aangifte tegen Defensie wegens beïnvloeding van getuigen in het treinkapingsproces. Daarmee krijgt de civiele zaak, tussen nabestaanden van twee kapers en de overheid, een strafrechtelijke kant.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Aangifte tegen Defensie wegens manipulatie mariniers De Punt

 1. Wal Suparmo zegt:

  Hebben de Ambonesen tot nu nog geen intelegente mensen gevonden tussen hun legering om b.v. in de VN te plijten voor hun RMS.Anders dan als soldaatje te spelen en vlaggen hijzerij?

 2. Leo zegt:

  Hadden de Molukkers mensen gedood in de trein?????? Wel de Nederlandse macht vanuit Defentie hadden de Molukkers vermoord en dit is oud gedrag vanuit de bevrijding in Indonesia dat er duizenden burgers vermoord zijn!!!!!! Nederland staat bekent als moordenaars!!!!!!

 3. j.h.Crawfurd zegt:

  ZE moeten dries van Agt aan de tand voelen, die liet weten dat geen ene Abonnees(Molukker)er levend van af komt.
  Mvg Jos H Crawfurd.

 4. Robert zegt:

  Eindelijk wordt er gezocht naar justice. De “dappere mariniers” “, eigenlijk een zooitje ongeregeld,deden geweldige werk” met het uitmoorden van een groepje demonstranten. Het was de veldslag van de eeuw en de overwinning was overweldigend! De plaatsnaam van de overwinning moet nu in hun vaandel staan.

 5. Blewbird zegt:

  Ik heb toen het nieuws nauwlettend gevolgd. Was een bepalende tijd in mijn destijds jonge (19) leven. Ik ‘vind’ er niets van, want ik kan het niet beoordelen. Goed om het tot de bodem uit te zoeken. Er zal ooit nog wel eens een onderzoek verschijnen dat wel een realistisch beeld schept.

 6. Boeroeng zegt:

  Nabestaanden van twee Molukse treinkapers hebben aangifte gedaan tegen ambtenaren van het ministerie van Defensie, onder wie secretaris-generaal Wim Geerts. Die zouden mariniers van de treinkaping bij De Punt (1977) hebben beïnvloed, voorafgaand aan hun verhoren over de vermeende ‘executie’ van kapers. Een reconstructie van die ‘voorbereiding’.
  ————
  https://www.ad.nl/binnenland/aangifte-tegen-topambtenaar-defensie-wegens-beeniuml-nvloeding-mariniers-de-punt~aefc7081/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.