Zeeuws kroepoek

AD: Hoe Zeeuws wilt u het hebben?! Ondernemer Frank Wilthagen lacht. Hij heeft hoge verwachtingen van het nieuwe streekproduct met zijn oorsprong in de Aziatische keuken. ,,Waarom kroepoek? Daar zijn een paar redenen voor, maar een van de belangrijkste is dat wij de garnalensmaak in de kroepoek die in de winkel ligt, niet meer proefden”, legt Wilthagen uit. ,,Kroepoek werd een beetje zoetig gemaakt. Wij hebben de uitgesproken smaak teruggebracht.” Met ‘wij’ bedoelt Frank zichzelf en zijn broer Marcel. Samen vormen ze de directie van Wilthagen B.V.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Zeeuws kroepoek

 1. Anoniem zegt:

  Ik ben benieuwd dat de smaak van SIOK evenaart????
  Met gevoelens en smaak voor de beste smaak van SIOK!!!!

 2. Anoniem zegt:

  Dit is de ware, echte en lekkere krupuk SIOK die er is!!!!!!!!

 3. Jan A. Somers zegt:

  Ik denk dat dat ‘Zeeuwse’ alleen slaat op de garnalen, die ook in Zeeland worden gevangen. Maar of die erin zitten? En hoeveel? En gepeld in Marokko? Of is die bakker misschien ook in het mooie bezit van een Zeeuws meisje?

 4. Arthur Olive zegt:

  Als de krupuk in Indonesia wordt gemaakt dan kan het best mogelijk zijn dat die garnalen kippen poep worden gevoerd.
  Ze hebben daar garnalen vijfers waar kippengaas over is en die kippen lopen daarover rond.
  Het is dus een lopende band industrie en daarom koop ik geen garnalen uit Indonesia, Bengladesh of Vietnam.
  In restaurants moet ik wel een kans nemen.

  • Jan A. Somers zegt:

   Heeft u wel eens gezien wat varkens te eten krijgen? Heeft u wel eens een paling uit een kreng zien kruipen? Paling wordt in de haven bewaard in een bun die voor de riooluitgang is gehangen. Krijg je de beste paling mee.

   • Arthur Olive zegt:

    Het schijnt dat het gevaarlijk is om garnalen te eten die gevoerd zijn met kippen strond.
    Salmonella, E.coli enz.
    Als ik dus een keuze heb dan koop ik liever garnalen van hier in Amerika.
    Zoals u vaak schrijft Heer Somers; “Ik hou er rekening mee”.

    http://www.dailymail.co.uk/health/aticle-3053917/How-safe-prawns-eating-Farmed-shrimp-contain-traces-E-coli

    • Ron Geenen zegt:

     Kom net thuis van een lunch met Indo vrienden in de Hongkong Plaza. Heb portie Bami goreng, kip en grote gebakken garnalen plus een tjeplok en alles met groene lombok gegarneerd, naar binnen gewerkt.

    • PLemon zegt:

     Nog zo’n ‘vermeend’ visschandaal?

     *** Van een exotische naam die niemand kende, groeide de panga in tien jaar tijd uit tot meest gegeten vis van Nederland. Het geheim? ,,De smaak is heel neutraal, de filets zijn makkelijk te bereiden, er zitten geen graten in
     Ongekend snel groeide pangasius – ofwel ‘panga’ – uit tot meest gegeten vis van Nederland. Tot de ‘tropische tong’ veranderde in ‘poepvis’ en beschuldigd werd van alles wat lelijk is. Vietnamese kwekers, die duurzaam vis willen kweken, zijn de dupe van dit imagoprobleem. In deze Vietnamese kweekvijvers ter grootte van zo’n honderd voetbalvelden zitten miljoenen meervallen waarvan de filets in de hele wereld als pangasius worden verkocht. Tegen de goedkope ‘plofkip onder de vissen’ is groot wantrouwen ontstaan. Op internet, in kranten en angstaanjagende tv-documentaires zingen al jaren negatieve berichten rond over de ‘ongezonde prutvis’. Die zou worden volgepompt met antibiotica, rondzwemmen in vervuild rivierwater en vol zware metalen en gifstoffen zitten. De teelt zou de natuur in de rivierdelta om zeep helpen en mensen uitbuiten als slaven.

     Die berichten zijn onzin, zegt de Wageningse milieuprofessor en socioloog Simon Bush die al tien jaar onderzoek doet naar de omstreden vis. Zijn conclusie: panga is niet slechter, en vaak zelfs veiliger, dan zalm, garnalen of tonijn. ,,We hebben daar systematisch onderzoek naar gedaan. De negatieve claims die rondwaren, kloppen gewoonweg niet. Ze zijn deels in de wereld geholpen door vissers die de nieuwe, goedkope concurrent zwart wilden maken. https://www.ad.nl/economie/panga-wordt-onterecht-steeds-minder-populair~a78aa859/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.