Architectuur in Indië

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Architectuur in Indië

  1. Wal Suparmo zegt:

    Die belanrikijkse monumentale gebouwen in Ned Indie,Zijn:1)NIS( Nederlands Indische Spoorwegen) gebouw in Semarang, gebouwd door Ir.J.KLINKHAMER in 1904.2) GBG( Gouvernmments Bedrijven Gebouw) of GEDUNG SATE, in Bandung,onworpen door een team van Ir.J.GERBER.Ir E.H.DE ROO en Ir G.HENDRIKS in 1920,en 3) VILLA ISOLA, door Prof C.P.de WOLFF SCHOENMAKER in 1933.

    • Jan A. Somers zegt:

      Denk ook aan het mooie Kantor Gubernur Kepala Daerah Tingkat in Surabaya! 1930. De galerijen aan de buitenkant, de werkruimten in de koele binnenkant. Ik heb hier van het uiteraard goed voorziene Walburg Pers: Bouwen in de Archipel. Burgerlijke openbare werken in Nederlands-Indië en Indonesië, 1800-2000. Onder redactie van Wim Ravesteijn en Jan Kop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.