Stichting Pelita 70 jaar

Verslag en foto’s van Elmi

Op 22 november 2017 vierde Pelita haar 70-jarig bestaan in theater Diligentia in Den Haag. We werden ontvangen met koffie/thee en koekjes. En met een ‘pelita’olielampje in de vorm van een sleutelhanger.

..
De presentator van de middag, Hans Goedkoop, opende om 14.00 uur, voor een goed gevulde zaal, de middag door Harriet Ferdinandus, directeur Stg. Pelita, aan te kondigen. En na een inleiding van de voorzitter van de Raad van Bestuur Jan-Wilke Reerds kregen we een muzikaal intermezzo van Julia Lo’ko en begeleiding.
.
Vervolgens keken we naar een half uur durende documentaire ‘Achter elk zwijgen zit een verhaal. 70 jaar Pelita: van opvang naar zorg’. Pelita begon 70 jaar geleden, zonder subsidie maar met donaties uit Indië, met de opvang van de Indische Nederlanders. Pelita liet huizen bouwen en voor een klein bedrag werden ze aan hen verhuurd. Ook heeft Pelita velen geholpen met het aanvragen van diverse uitkeringen. Lees hier meer over de werkzaamheden van Pelita.

Na de pauze gaf mevrouw dr. ir. Rick Kwekkeboom, lector Community Care aan de Hogeschool van Amsterdam een lezing. Zij kwam wat later binnen, maar nog wel op tijd om de documentaire te zien. En eigenlijk, zei ze, was in die documentaire al alles gezegd.
Julya Lo’ko en haar muzikale familie en vrienden vertolkten nog een paar mooie nummers waarna een paneldiscussie volgde met Reggie Baay, Sylvia Pessireron, Adriaan van Dis en Herman Keppy over de impact van de oorlog en bersiap van hun ouders op hun werk en leven.
Tijdens de paneldiscussie zei Adriaan van Dis, dat hij het boek van Alfred Birney weg moest leggen, omdat er te veel emoties loskwamen. Hij heeft het dus niet achterelkaar uitgelezen. Ook zei hij, dat het boek ‘Gesloten koffers’ van Sylvia Pessireron verplichte kost zou moeten zijn!

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport liet even op zich wachten. Reden voor Hans Goedkoop om Harriet Ferdinandus weer op het podium te roepen en Adriaan van Dis betrad ook nog even het podium om mee te praten. Na de toespraak van de heer Paul Blokhuis werd de middag muzikaal afgesloten door de 17-jarige zanger Vinchenzo Tahapary. Hij was dit jaar tot de finale doorgedrongen van The Voice of Holland.
En dan was er natuurlijk een borrel, hapjes en muziek, ook de poco-poco kwam aan bod. En tijdens de borrel, net als voor aanvang en in de pauze, vooral ook lekker bijkletsen met tal van bekenden!
...

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Stichting Pelita 70 jaar

 1. Boeroeng zegt:

  Veel dank, Elmi.

  Het herstel van Wouter Muller gaat goed, zie ik.

 2. Hier kunt u de door mij gemaakte filmpjes zien van de mooie jubileumviering, waarbij mijn vrouw en ik als vrienden van Pelita aanwezig mochten zijn.

 3. Loekie zegt:

  Wat heeft deze takkeherrie te maken met Pelita??

 4. Huib zegt:

  Pak E.M. heel goed gedaan als tegenhanger tegen het geouweneel van die Bobo’s.
  Zeg het met Bengawan Solo en hormat aan Sandra en Margie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.