‘Max maakt mogelijk’ in Indonesië

Zie de laatste uitzending van MAX
Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse naam die Nederlands spreken en zich Nederlander voelen. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten zij niet mee. Het gaat om indo’s. Oftewel, Indische Nederlanders.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

15 reacties op ‘Max maakt mogelijk’ in Indonesië

 1. Ron Geenen zegt:

  Dank voor deze film Boeroeng.
  Haverwege hoor je in het kort het verhaal van Els Brail. Heb met haar een uitgebreide correspondentie gehad en al haar papieren naar elke politieke partij in Nederland gestuurd en om hulp gevraagd. EEN GROTE NUL OP MIJN REQUEST.
  Heb ook de Ombudsman benadert. Dit allemaal al zeker 2 jaar geleden. Als je dit ziet, dan schaam je toch dat je Nederlander bent.

  • Bert zegt:

   Kasian die Els Brail ,zal juridisch wel kloppen maar toch terlalu want ze is wel erkend door haar vader.toen Nederland koelies ronselde uit Voor-Indie het tegenwoordige India ,liet de Britse regering contractueel vastleggen dat deze mensen en hun nakomelingen ten allen tijden toegang tot Nederland kregen .De Hindostanen uit Suriname plukken hier nog altijd de vruchten van tja tja.

 2. JCM.Rampart zegt:

  Mark Rutte bezocht Indonesia ’n paar jaar geleden, het mooie rijke gedeelte dan maar niet de mensen die door Jan Slachter in beeld gebracht zijn, ik heb er om gehuild deels hoe kan dit en ook uit schaamte voor ond land hier zou onze Koning iets aan moeten doen ik vind het ’n grote schande ook als hij op reis gaat brengt hij geen bezoek aan het arme deel van ’n land, Rutte ik hoop dat je deze reputatie van Zaterdag 18-November van Max maakt mogelijk gezien hebt en zo ja doe er dan wat aan blijf niet blind voor de ellende aan de andere kant van de oceaan, ook in U stroomt indische bloed.

 3. Tolol zegt:

  @Pak E.M : Grappige opmerking snapte hem eerst niet ( betul tolol) maar toen zag ik de “”R”” lupa ,ach ja we moeten maar niet te serieus zijn zo laat !

 4. L.Grollé zegt:

  Ik heb al gestort Max maakt mogelijk.

 5. Weer wat over Jan Slechter die al jaren geleden dood is.Van DE INDO heb ik hem leren kennen.Rene Creutzburg was ook ooit bij hem geweest in Jember waar hij met de DOCHTER van zijn baboe woonde die hem verzorgde.Hij heeft mij verteld dat hij voor de velengeing van zijn stay visa. El jaar steek penningen aan de immigaratie dienst moet betalen.Maar dat hij gellukig leeft en in het begin (tot opgeshoten jongen) en nu toen laaste jaren voor zijn dood.

  • Arthur Olive zegt:

   Als ik mij goed herinner dan had Jan Slechter een website over Nieuw Guinea alhoewel hij daar nooit geweest was.

   • Bung Tolol zegt:

    @Pak Olive ene si Boeroeng heeft ook een website over Nederlands-Indie maar volgens mij is hij daar ook nooit geweest ( Hier geboren ) Als ik mij vergist heb,hoor ik het wel ) Trouwens dhr Buitenweg van Java Post is daar ( Indie) ook nooit geweest .HET ENIGE WAT TELT IS AFFINITEIT MET HET ONDERWERP ( In dit geval Indie )

  • Mister Bule zegt:

   Wat is er eigenlijk ooit gebeurd met die dromer, Roeland von Schükkmann? Die ooit als voetbaltrainer ontslagen was (doordat hij zelfs voor Ede iets te Christelijk was), toen failliet draaide en vorig jaar weer eens in het nieuws kwam omdat ie in Indonesië weeskinderen wilde gaan trainen? 🙄

   In Indonesië is het trouwens helemaal niet meer nodig steekpenningen te betalen aan Imigrasi of welke instantie dan ook. Je kan er volledig officieel verblijven, helemaal als expat in retirement met een Visa Lansia. Werken is iets anders natuurlijk.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Ik geloof dat vriend Wal vanuit het verre Indonesia lezertjes op een dwaalspoor heeft gezet door de in Nederland zeer bekende presentator van de omroep MAX, Jan Slagter (Jan Toekang Daging) te verwarren met Jan Slegter (Jan Lebih Djahat), die als ik het goed heb gelezen al bij Toean Allah in den hemel moet zijn.

   Aangezien de topic is getiteld “Max maakt mogelijk …..” denk ik dat het hier gaat om Jan Slagter van die omroep, masih terlaloe hidoep oftewel still alive and kicking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.