‘Max maakt mogelijk’ in Indonesië

Zie de laatste uitzending van MAX
Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse naam die Nederlands spreken en zich Nederlander voelen. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten zij niet mee. Het gaat om indo’s. Oftewel, Indische Nederlanders.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op ‘Max maakt mogelijk’ in Indonesië

 1. Ron Geenen zegt:

  Dank voor deze film Boeroeng.
  Haverwege hoor je in het kort het verhaal van Els Brail. Heb met haar een uitgebreide correspondentie gehad en al haar papieren naar elke politieke partij in Nederland gestuurd en om hulp gevraagd. EEN GROTE NUL OP MIJN REQUEST.
  Heb ook de Ombudsman benadert. Dit allemaal al zeker 2 jaar geleden. Als je dit ziet, dan schaam je toch dat je Nederlander bent.

  • Bert zegt:

   Kasian die Els Brail ,zal juridisch wel kloppen maar toch terlalu want ze is wel erkend door haar vader.toen Nederland koelies ronselde uit Voor-Indie het tegenwoordige India ,liet de Britse regering contractueel vastleggen dat deze mensen en hun nakomelingen ten allen tijden toegang tot Nederland kregen .De Hindostanen uit Suriname plukken hier nog altijd de vruchten van tja tja.

 2. JCM.Rampart zegt:

  Mark Rutte bezocht Indonesia ’n paar jaar geleden, het mooie rijke gedeelte dan maar niet de mensen die door Jan Slachter in beeld gebracht zijn, ik heb er om gehuild deels hoe kan dit en ook uit schaamte voor ond land hier zou onze Koning iets aan moeten doen ik vind het ’n grote schande ook als hij op reis gaat brengt hij geen bezoek aan het arme deel van ’n land, Rutte ik hoop dat je deze reputatie van Zaterdag 18-November van Max maakt mogelijk gezien hebt en zo ja doe er dan wat aan blijf niet blind voor de ellende aan de andere kant van de oceaan, ook in U stroomt indische bloed.

 3. Tolol zegt:

  @Pak E.M : Grappige opmerking snapte hem eerst niet ( betul tolol) maar toen zag ik de “”R”” lupa ,ach ja we moeten maar niet te serieus zijn zo laat !

 4. L.Grollé zegt:

  Ik heb al gestort Max maakt mogelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.