Panjiverhalen in   Memory of the World Register

Op 30 oktober heeft  Irina Bokova, scheidend directeur-generaal van Unesco, bekendgemaakt dat het Memory of the World Register is uitgebreid met 78 documentenvan wereldbetekenis. Er zijn 5 nominaties met een geheel of gedeeltelijke Nederlandse inbreng aan het register toegevoegd.

∎ Panji Verhalen
Prins Panji is de hoofdfiguur in een reeks populaire verhalen uit Java, oorspronkelijk uit de 12de-13de eeuw. Ze worden uitgebeeld in teksten, theater en wayang. Er zijn tientallen Panji-verhalen bekend in verschillende talen, waaronder Javaans-Balinees, Javaans, Maleis, Balinees, Sasaks, Sundanees, Acehs, en Buginees. De Panji-verhalen zijn ontstaan in Oost Java en verspreid over een groot gebied van Indonesië tot aan Maleisië, Cambodia en Thailand. De Universitaire Bibliotheken Leiden (Universiteit Leiden) nomineerde met de nationale bibliotheken van Indonesië, Maleisié en Cambodja  een rijke collectie van Panji-verhalen. Unesco

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.