Selamat makan!

Mijn reis door Indonesië is deels om mijn roots te vinden. Ik heb Indonesisch, Indisch en Chinees bloed door mijn aderen stromen. Met mijn verjaardag, of gewoon een willekeurige dag in het weekend, mag ik mezelf gelukkig prijzen met een homemade rijsttafel. Je snapt wel dat mijn vrienden dan maar al te graag willen aanschuiven. En voor wie onze cultuur kent: je bent altijd welkom om je bord vol te scheppen en je buik rond te eten!   Indonesie.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Selamat makan!

 1. Ron Geenen zegt:

  @Heb je bijvoorbeeld al eens gado gado gegeten op Java én Sumatra? Daar zit aardig wat verschil tussen. Ik ben groot fan van het eiland Sumatra, maar niet zo van de keuken. Het is erg pedis (pittig) en ze gebruiken hier andere (sterkere?) kruiden. De pindasaus vind ik bijvoorbeeld helemaal niet lekker, maar op Java weer fantastisch! Op Java is het allemaal iets zoeter (mjam ketjap manis!) en dat vind ik net iets lekkerder.@

  Bedankt Lizy. Duidelijk aangegeven het verschil van het eten tussen Java en Sumatra. Omgekeerd ben ik daarom niet een grote liefhebber van het Javaanse eten. Inderdaad zijn de kruiden (meer) bepalend voor de Padangse gerechten. Het Javaanse eten is inderdaad meer blend en vaak te zoet (het zoet killed de kruidensmaak). Toch zijn er ook uitzonderingen. Heb van de week Ajam Taliwang, een gerecht van het eiland Lombok, gegeten. Niets zoet, wel gekruid en goed heet.

 2. Boeroeng zegt:

  Over makan in Indonesië gesproken:

  De Russische minister van Landbouw Alexander Tkachov wil de export van varkensvlees opkrikken. Tijdens een kabinetsbespreking zei hij dat Rusland daarvoor in de voetsporen moet treden van Duitsland dat reeds varkensvlees exporteert naar landen als Japan, China én Indonesië!
  IndonesieNU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.