Jazzpianist Rob Agerbeek krijgt koninklijke onderscheiding

Jazzpianist Rob Agerbeek werd onlangs tijdens zijn optreden bij Fascinating Jazz in het Golden Tulip Hotel Zoetermeer koninklijk onderscheiden. Burgemeester Charlie Aptroot stapte na de pauze het podium op om hem de onderscheiding op te spelden. Agerbeek is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.   Zoetermeers Dagblad

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Jazzpianist Rob Agerbeek krijgt koninklijke onderscheiding

  1. RLMertens zegt:

    ‘Super Rob’ – Wat geweldig. Dat hij, een jazz pianist uit die Gordel van Smaragd, zelfs koninklijk is onderscheiden. En terecht. Proficiat! In mijn herinnering zie ik hem optreden met jazz gigant klarinettist Buddy de Franco jr.’80 in Apeldoorn. Zijn spel/improvisaties is/zijn vol met logische harmonische wendingen, smaakvol verpakt alsof het nieuwe composities zijn. Hij beheerst alle jazz stijlen; bebop; met Scott Hamilton, swing; met the Millers en zelfs dixie; hoor hem met de DSC. Ook als begeleider van vocale jazz; luister maar naar zijn intro’s en achtergrond begeleiding van bv. zangeres Ann Burton( een te vroeg overleden super vocaliste van eigen bodem) met de Amerikaan Mark Murphy, ooit opgenomen live van het programma Sesjun in April 1987. Een gezellige aimabele persoon met een lachende uitstraling, die je bij de eerste pianoklanken meteen doet mee tappen.
    Rob istimewa!

  2. Wim van Eeden zegt:

    Rob gefeliciteerd met de benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.
    Jij bent bij uitstek een voorbeeld van een Jazz- Messenger !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.