24 okt Museum Maluku

Stichting Moluks Historisch Museum organiseert alweer voor de vijfde keer haar Live Magazine tijdens de Week van de Koloniale Geschiedenis, onderdeel van de Maand van de Geschiedenis. (…)
Het wordt al een traditie: de dinsdag van de Week van de Koloniale Geschiedenis is de ‘Molukse Dag’. Dit jaar op 24 oktober kunt u vanaf 10.30 uur terecht op Landgoed Bronbeek voor een dagvullend programma. Museum Maluku

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

6 reacties op 24 okt Museum Maluku

 1. Wal Suparmo zegt:

  Frappant is dat de Hollanders nooit gebruik gemaakt hebben van de BATAKS di ook Christen zijn en DURF en INTELEGENTIE hebben.Niet zo als Ambonesen en Timoresen.Nu worden veel Bataks gebruikt door de Indonesische regering ipv zelfs dan de intelegente Minangkabauers en Menadonesen.

 2. e.m. zegt:

  Niet alle Ambonezen en Bataks waren/zijn christenen.

  Zelfs in Nederland zijn er duizenden moslim-Ambonezen. Allemaal, zowel de moslim-Ambonezen als de christen-Ambonezen kregen*/krijgen in Nederland hun uitkeringen waar ze recht op hadden*/hebben; van ‘genoegdoening’*-, ‘compensatie’*- en ‘oorlogsslachtoffermaatregelen’* tot volle bak ‘AOW’ en opgebouwd ‘persoonlijk pensioen’.

  *generasi satu

 3. Wal Suparmo zegt:

  Ongeveer de helft van de Bataks zijn Mohammannen en de ander helft Christenen. Ook met de Amonesen.Verschil is dat bij de Ambonesen, allen maar de Christenen soldaat waren geworden ij de KNIL. Om dat zij niet naar Atjeh gezonden willen worden wegens hun ge lijke goddienst.En bij de Atjehers de Ambonesen als heidenen(kafir) worden beschouwd.

  • Ronny Geenen zegt:

   De eiland bewoners voor de kust van west Sumatra, zoals Nias, zijn voor ongeveer 90% christenen. Velen echter verwachten, dat de radicalisering in Indonesie langzaamaan alleen maar toeneemt. Dat betekend dan ook het einde van elke andere vorm van geloof. Mijn neef zijn zoon in Jakarta is getrouwd met een moslima. Als christen kon hij haar alleen trouwen als hij ook moslim wordt. Omgekeerd zal je dat daar niet meemaken.
   Moslem en Islam vormen de ondermijning van de Europese cultuur, beschaving en samenleving. Sinds de 8e eeuw voeren zij deze strijd. En die gaan Europa ook verliezen door verrotting van binnen uit, niet door dreiging van buiten. Dat gebeurde historisch bij bijna alle beschavingen.

 4. Jan A.Somers zegt:

  “Moslem en Islam vormen de ondermijning van de Europese cultuur, beschaving en samenleving.” In Spanje/Portugal hebben ze wel wat grootst verricht. Ons cijferschrift, sterrenkunde, algebra.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.