Update Vulkaan Agung: komt die big bang nog ?

Update 2 oktober 2017
De seismische activiteit van de vulkaan Agung op Bali is afgenomen. Dat zegt het Centrum voor Vulkanologie en Geologische Rampen van Indonesië. Uit gegevens van de observatiepost bij de vulkaan blijkt dat er de afgelopen twee dagen sprake is van een afname van het aantal bevingen. Dat geldt echter niet voor de kracht van de bevingen. (…)  Uit cijfers blijkt dat 70.000 mensen in de gevarenzone wonen. Dat betekent dat meer dan de helft van de evacuees terug kan keren naar hun dorp, zeggen de lokale autoriteiten.  IndonesieNU

Update 1 oktober 2017
Tienduizenden mensen op Bali die uit angst voor een uitbarsting van de vulkaan Gunung Agung op de vlucht zijn geslagen, kunnen maar beter naar huis gaan. De gouverneur van het Indonesische eiland, I Made Mangku Pastika, heeft hier volgens de BBC zaterdag opdracht toe gegeven.  NU.nl

Update 30 september 2017
Many of the more than 140,000 people who have left their homes to escape a potential volcanic eruption on Indonesia’s resort island of Bali are not in danger and should go home, officials said on Saturday.news.com.au

Update 28 september 2017
Op het Indonesische eiland Bali zijn ruim 122.000 mensen geëvacueerd uit de omgeving van de actieve Agung vulkaan. Deskundigen denken dat de vulkaan elk moment kan uitbarsten, nu er in de omgeving honderden bevingen per dag worden geregistreerd. De dienst die waakt over de vulkaanactiviteit meldt dat het magma aan de rand van de krater staat.  NOS

Hierbij mijn update van dinsdag 26 september. Op het moment (23.00 uur) zijn we veilig en is een uitbarsting nog uitgebleven. Echter kondigen bronnen aan dat de eruptie van de vulkaan Agung binnen enkele uren kan gaan gebeuren, omdat het aantal aardschokken bij de vulkaan is verhoogd. Een aantal nieuwtjes op een rij.   Indo in Bali

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Update Vulkaan Agung: komt die big bang nog ?

 1. Wal Suparmo zegt:

  Vukaan uitbarsting in Indonesia is niets iets ongewoon.De uitbarstin g van de SINABUNG in Noord Sumatra heeft al jaren geduurt.Maar deze keer de Agung uitbarsting heeft een speciale aandacht( ook van de president Jokowi), omdat het in Bali is en toevallig zeer dicht bevolkt.

 2. Boeroeng zegt:

  De mens, de mens, zij wikt.
  Maar de aarde beschikt.
  Zal de aarde spuwen vuur, steen en gas ?
  Of valt het mee, niet meer dan beetje as ?
  En wanneer wordt de aarde echt boos
  Gij stervelingen, teer en broos.
  Is het vandaag, is het morgen
  Dat is de vraag, maakt u zorgen !

  • Anoniem zegt:

   Vandaag is morgen voorbij
   Voorbij gaan ik en jij
   Jij en ik worden verleden tijd
   Tijd is het om te gaan
   Gaan we eerst nog wat eten?

  • Arthur Olive zegt:

   De mens, de mens, zij wikt.
   Maar de aarde beschikt.

   Deze leus is overgenomen uit het oude testament, alleen dat de Aarde de plaats heeft ingenomen voor God.
   Op zichzelf een leuk gedicht voor degenen die in de 3 ladies geloven.
   Mother nature, Lady luck en Miss fortune.

  • Ron Geenen zegt:

   Als men zorgen maakt voor morgen, vergeet men vandaag te leven.

 3. Boeroeng zegt:

  De aandacht ging de voorbije dagen naar de mogelijks op handen zijnde uitbarsting van Mount Agung op Bali. Maar onverwacht is een andere Indonesische vulkaan uitgebarsten. Mount Sinabung ligt in het noorden van Sumatra en barstte om 13.23 uur lokale tijd uit. Duizenden dorpelingen in de buurt werden geëvacueerd en werden gewaarschuwd minstens zeven kilometer uit de buurt van de vulkaan te blijven. Mount Sinabung is de meest actieve van de 130 actieve vulkanen in Indonesië.  De Morgen

  En wanneer wordt de aarde echt boos
  Gij stervelingen, teer en broos.
  Is het vandaag, is het morgen
  Dat is de vraag, maakt u zorgen !

 4. Jan A. Somers zegt:

  Mijn moeder is geboren in Soemberpakel met zicht op de Smeroe. Om de paar minuten een pufje. Gelukkig maar een pufje. In 1997, in de kerk in Malang, lag op iedere bank een boeloeboeloe. En we kregen het advies even het stof van de bank te vegen. De Smeroe had een groot pufje gegeven. Vraag: ik ken de benaming boeloeboeloe vanaf mij kindsheid, heel lang geleden. Een plumeau voor de mensen die het niet kennen. Volgens mij is de benaming boeloeboeloe een kinderverzinsel. Of niet?

 5. P.Lemon zegt:

  @boeloeboeloe een kinderverzinsel. Of niet?

  Het is wel weggezakt in het geheugen, want het voorwerp zie ik nog voor me in gebruik.
  Klopt dat bv de baboe hem zo noemde.
  ***PDF]”Kamus Pecuk”, A
  http://www.iwicollectie.nl/clientfiles/Glossarium_compleet.pdf
  |boeloe-boeloe = plumeau van kippenveren gemaakt die om een …… Het bovenstaande geldt voor het zuiver Maleis en dus voor de Bahasa Indonesia.

  Automatische vertaling:
  bulu penyapu

  • Jan A. Somers zegt:

   “plumeau van kippenveren gemaakt”. Ik ben gelukkig nog niet helemaal ver weg gezonken. (mijn Zeeuws meisje gebruikt die term). En die verentooi van de heer E.M. is ook mij van de tekenzaal bekend. In mijn geheugen was het of een grote veer, of een kleine vleugel. Werkte goed. Daarna inkten met O.I.inkt. Af en toe aan het pennetje likken. Doe ik nog steeds bij een oude balpen. Dat ‘gummen’ is geloof ik Nederlands. In Indië heette dat toch stiefen? Of ben ik nu wel mis?

 6. e.m. zegt:

  @plumeau van kippenveren gemaakt@

  — Ik herinner mij hierdoor ook ‘zoiets’ van de Ambachtsschool waar mijn oudere broers op zaten. Was dacht ik een verentooi om gumsel van het tekenpapier (technisch tekenen) te vegen. Hoe dat attribuut genoemd werd, weet ik niet meer.

  • Ron Geenen zegt:

   @Was dacht ik een verentooi om gumsel van het tekenpapier (technisch tekenen) te vegen. @

   Ben nog steeds in het bezit van allerlei teken attributen, maar van veren heb ik nog nooit iets gezien. Heb wel om gumsel weg te vegen een smalle lange borstel met zachte haren. Het borstel gedeelte is 20 cm lang en het handvat een 15cm. Merk is van Staedtler. Dit merk maakte hele pakketten van mallen, schaal linialen en sjablonen. Gebruik ze nog steeds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.