Fotoproject Bij Ons Thuis

Men zoekt nog deelnemers 2e en 3e generatie Indische Nederlanders.

Hou je van fotografie? Ben je in Nederland opgegroeid maar je (groot)ouders niet? Eet je net zo graag stroopwafels als roti of baklava? Met andere woorden, leven er meerdere culturen in jou met hun verschillende tradities en gebruiken? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Bij Ons Thuis is een fotografieproject waarin mensen van allerlei verschillende achtergronden reflecteren op leven tussen twee culturen, tradities en (mantel) zorg voor oudere gezinsleden. Het project vindt plaats in Den Haag.  Bij Ons Thuis.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Fotoproject Bij Ons Thuis

 1. Loekie zegt:

  Niks mis mee, met dit project, maar wel een met een dubbele bodem: wat denken, voelen en willen jongeren van allochtone afkomst die in Nederland zijn opgegroeid? Het antwoord op die vraag gebruiken voor concepten en ideeën voor bedrijven en organisaties…

  “Bij Ons Thuis is een initiatief van de Picture Bridge Foundation en is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, en het Nutshuis”

  “Saach helpt bedrijven en organisaties om te komen tot verandering en uitgangspunten voor nieuwe concepten en Ideeën. Projecten waarbij vaak verschillende partijen betrokken zijn en meerdere belangen en achtergronden een plek moeten krijgen. Saach geeft helderheid en nieuwe perspectieven altijd rekening houdend met organisatiedoelen en (veranderende) klantperspectieven”.

  https://nl.linkedin.com/in/sachakramer

  • Bert zegt:

   Tjonge jonge ( ook sluikreclame mijn nachtcafe op het Cornelis Troostplein heet zo ) Die Loekie prikt overal doorheen ,die Saach doet het voor de uang ,nou ja de schoorsteen moet ook roken !

   • e.m. zegt:

    Deelname is gratis. Nou…wh, dan wist ik het wel als ik in de buurt zou wonen, Pak Bert. Maar als je je opgeeft, rekenen ze wel op je betrokkenheid en aanwezigheid; geldt waarschijnlijk alleen nadrukkelijk voor Indo’s/Indische Nederlanders, dunkt mij Pak Bert.

    Voorts sluit het project af met een tentoonstelling in Het Nutshuis in Den Haag. Daarnaast is er de mogelijkheid om je hele familie (kosteloos!) door een professionele fotograaf te laten fotograferen. De Zeeuw in mij is nu helemaal wakker geworden . . .

    Gratis, kosteloos, rondje-van de-zaak … love it zulke dubbele bodems. Ad fundum !!!

    • Ron Geenen zegt:

     @Het Nutshuis in Den Haag@

     Nuts house = Gekkenhuis

    • P.Lemon zegt:

     @Hr Geenen. “het Nutshuis?”
     Andere associatie…

     ***In de achttiende eeuw was het bepaald niet vanzelfsprekend, dat regeringen er waren ten behoeve van het volk, met als taak dienstbaar te zijn aan het algemeen welzijn van de bevolking. In tegendeel: het volk was er om de soevereinen te dienen. Het was in die tijd niet gebruikelijk en soms zelfs niet zonder gevaar om het tegendeel te beweren.

     In die tijd bracht sociale betrokkenheid een predikant en enkele eenvoudige klein-stedelingen ertoe om een genootschap te stichten dat zich richtte op bevordering van het algemeen volksgeluk met name door initiatieven te nemen op het terrein van de volksontwikkeling. In de gesprekskring met leden uit Monnickendam en Edam opperde de doopsgezinde predikant te Monnickendam, Jan Nieuwenhuijzen, het – in de sfeer van de tijd passende – plan om een genootschap voor volksontwikkeling te stichten….

     Tijdens de op 16 november 1784 in de doopsgezinde pastorie te Edam gehouden oprichtingsvergadering werd deze doelstelling aanvaard. Besloten werd tot oprichting van een “Genoodschap van Konsten en Wetenschappen, onder de zinspreuk: Tot Nut van ’t Algemeen”.

     Het secretariaat van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen was tot 2010 gevestigd in het oorspronkelijke woonhuis van Martinus Nieuwenhuijzen te Edam.

     http://www.nutalgemeen.nl/over-t-nut/historie

    • Ron Geenen zegt:

     @Het secretariaat van de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen was tot 2010 gevestigd in het oorspronkelijke woonhuis van Martinus Nieuwenhuijzen te Edam.@

     Wat een reactie over een kleine grappige woordspeling. Just nuts!

    • Jan A. Somers zegt:

     Ook de Nutsspaarbanken waren populair!

    • e.m. zegt:

     Duitse commandant eiste: “KAPITULATION!!!”

     De Amerikaan Luitenant-kolonel Anthony McAuliffe antwoordde met:

 2. Bert zegt:

  @Ron Geenen :Dan weet je ook nog wel,wat bij het Ardennenoffensief gebeurde ,De Duitsers vroegen/eisten overgave van de Amerikanen,die antwoorden kort maar krachtig “” Nuts”” Die Duitsers snappen er geen bamibal van ! Ik geloof dat die kolonel McAllister heette .

 3. e.m. zegt:

  Géén NUTS, dan maar:

 4. Jona Dekker zegt:

  Dag heren,
  Het project wordt niet gebruikt om ideeën op te doen voor bedrijven. Het is een maatschappelijk betrokken initiatief van twee fotografes, Karijn Kakebeeke en Karine Versluis, die dit project hebben opgezet vanuit hun interesse in het onderwerp. Versluis’ oma komt uit de voormalige Sovjet-Unie en is zelf ook kleinkind van een 1e generatie migrant die oud wordt in NL. Goededoelenfondsen hebben het project gesteund met een financiële bijdrage.
  Het project staat open voor deelnemers uit alle culturen. Jullie zijn van harte welkom om de expositie te komen bezoeken om het met eigen ogen te bekijken. De opening is op 24 februari in het Nutshuis.
  Check (en like) de Facebook-pagina http://www.facebook.com/BijOnsThuisFotoproject voor updates.
  Met vriendelijke groet,
  Jona Dekker (betrokken als tekstschrijver en pr-vrouw)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.