Paul uit Wierden is eerst Molukker, dan pas Tukker

Paul Salakory (65) uit Wierden is een babyboomer. Zijn ouders kwamen in 1951 vanuit Ambon naar Nederland. Hij vertelt over de eerste, de tweede en de derde generatie Molukkers. “De pijn is minder, maar nog altijd niet geheeld.” Een monoloog.
 tubantia.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Paul uit Wierden is eerst Molukker, dan pas Tukker

 1. Wal Suparmo zegt:

  Waarom proberen de Ambonesen met hun RMS( indien nog geintresseerd) niet op diplomatieke wijze, hun droom tebereiken?

  • donking60naomi60kim zegt:

   Dat zie ik niet gebeuren!!! En zeker niet door de indonesisch regering.

  • Jan A. Somers zegt:

   Dat zal niet lukken. Binnen het kader van de Ronde Tafel Conferentie werd op 29 oktober de voorlopige constitutie van de Verenigde Staten van Indonesië door de vertegenwoordigers van de Republiek en die van alle deelstaten geparafeerd waarin slechts het interne zelfbeschikkingsrecht werd erkend. Deze beperking werd binnengesmokkeld in artikel 1, lid 2 van het Charter Souvereiniteitsoverdracht waarin: ‘De Republiek der Verenigde Staten van Indonesië aanvaardt deze souvereiniteit op de voet van de bepalingen van haar Constitutie, welke in ontwerp ter kennis is gebracht van het Koninkrijk der Nederlanden.’ De genoemde groeperingen kregen de gelegenheid zich door een subcommissie te doen horen maar weigerden dat, zij wensten een rechtstreekse band met het Koninkrijk. Wel vreemd, dat een blijvende overeenkomst werd vervuild met een ontwerpgrondwet, die nog niet eens door het Indonesische parlement was behandeld en bekrachtigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.