Noodlanding Catalina na herdenkingsvlucht Den Haag 

Op het vliegveld Lelystad Airport heeft een watervliegtuig van themapark Aviodrome een noodlanding gemaakt. Het historische vliegtuig was gebruikt bij de Indië-herdenking in Den Haag en tijdens en tijdens de terugvlucht bleek dat het landingsgestel in de neus niet meer werkte. Java Post
Zie een film van de landing.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Noodlanding Catalina na herdenkingsvlucht Den Haag 

  1. Arthur Olive zegt:

    Als deze Catalina historisch is dan vraag ik me af of dit watervliegtuig in gebruik was gedurende de fijftiger jaren in Nieuw Guinea. De marine piloten kwamen wel eens bij ons op bezoek om een borreltje te drinken (To roll back the dust). Op onze terugreis naar Nederland zijn we met zo’n Catalina vertrokken, Manokwari-Biak.

  2. Wal Suparmo zegt:

    Merauke-Biak met een Catalina die de zelfde capaciteiten heeft als een Dakota.Kan alleen bevlogen worden op een bepaalde tijd om een splits/opening) tevinden van het Wlhelmina gebergte. De GIA heeft dit zoort vleigtuig ook nog gebruikt ( ervenis van de KLM -INTERINSULAIR BEDRIJF)voor vluchten naar Pontianak en Balikpapan en Oost Indonesie. Een lading op n de Kapoeas rivier in Pontianak is de canopie beschadigd(gebroken) door een drijvende boom stam.Gewoon maar een handoek errover heen en de terugtocht naar Jakarta kan gewoon gedaan worden.Aldus het verhaal van mijn senioren voor dat ik op mijn 17 jaar een opleiding volgde bij een vliegberdrijf( GIA).

  3. Indisch4ever zegt:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.