Mail

Mail 1
Goeden morgen,
Effe ’n verzoek van me en het betreft een kleine zieke een verjaardagskaart te sturen en cliënt van mijn Kleindochter Simone ,
tw. Brent Greven viert op vrijdag 28 juli voor ’t laatst zijn verjaardag.
Hij is nu 8 jaar oud en heeft een agressieve vorm van kinderkanker, dat na vele jaren van behandelingen, tot in Amerika toe.
Helaas sloeg de laatste nieuwste therapie niet aan,met slecht nieuws als gevolg.
Zijn ouders vragen daarom Brent een verjaardagskaart te sturen.
Brent houdt van ”husky–honden– en pokémon
Het adres is  Brent Greven   Fazantlaan 17   6951 JJ   Dieren

Mail 2
Nah Pak Boeroeng,
Misschien doet een foto van jou wonderen daar in Maleisie.
http://nos.nl/artikel/2181529-reclamebord-weggehaald-na-betastingen.html
Mail 3: Er is nog hoop. zie de slideshow.
Mail 4: De Indische roots van Geert Wilders. Ander artikel: familie Cookson .
Mail 5: Hoi Boeroeng, hierbij een verslag herdenking 4 Mei. Voor de gehele wereld eindigt WO 2 op 15 augustus 1945, dus ook voor Nederland en niet op 5 Mei! Wanneer erkent men ook het feit dat tijdens de Japanse bezetting ook een groot aantal Indonesische medeburgers is omgekomen?

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

18 reacties op Mail

 1. M.J. Sarens zegt:

  Reactie op mail 5. Het is een Nederlandse herdenking waarin de omgekomen Nederlanders worden herdacht. Niet de nu Indonesiers, zou raar zijn. We herdenken toch ook de Duitsers niet?

  • Ron Geenen zegt:

   Mail 1: Kaart is onderweg.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Mail 5/Sarens: Ach ….. waarom niet. Die Indonesiërs waren toen ook Nederlands onderdaan en zijn door Nederlands initiatief de oorlog in gezogen; Nederland was niet in staat ze te beschermen. Zij mogen dus ook wel worden herdacht op 15 augustus. Miljoenen van hen zijn als gevolg van Japans handelen tijdens de bezetting van NOI omgekomen.

   Deze hormat aan de Indonesische slachtoffers moet los worden gezien van wat Indonesiërs na 15 augustus uitvraten.

   Pak Pierre

   • Ron Geenen zegt:

    @los worden gezien van wat Indonesiërs na 15 augustus uitvraten.@

    Maar hoe je deze mensen uitelkaar? Het zijn allemaal Indonesiers.

   • Jan A. Somers zegt:

    Ik heb foto’s van na een herdenking op 15 augustus in Den Haag, met kransen van de Indonesische ambassade en van een Molukse organisatie. Van het IP??? Namens de Indische gemeenschap in Nederland? Die gaat snel weer naar het World Forum voor de lemper. Dat werd zo georganiseerd, ik blijf nog even op mijn bankje zitten, luisteren naar de wind.
    “van wat Indonesiërs na 15 augustus uitvraten” Ja, dat valt onder mijn bersiapbankje dat er niet is (gelukkig wel een ander bankje voor deze ouwe vent om zijn moeie benen te laten resetten.)

    • Loekie zegt:

     Begint een beetje te lijken op stemmingmakerij tegen het IP. Moet die club met foto’s, films, oorkondes enz aantonen dat zij kransen legt? Van elke beweging die wordt gemaakt verantwoording afleggen? Aan wie? Op grond waarvan meent die wie autoriteit te hebben om verantwoording aan te horen?

    • Ron Geenen zegt:

     IP=Indisch Probleem

    • Jan A. Somers zegt:

     “op stemmingmakerij tegen het IP. ” Van mij moet niks! Maar bij een nationale herdenking over de geschiedenis in Indië, bij het nationale Indisch Monument, lijkt mij dat heel normaal. De vertegenwoordiging van de grootste Indische gemeenschap in de wereld, bij een nationale Indische herdenking. Met een regeringsafvaardiging. Dat is geen stemmingmakerij, dat is een persoonlijke mening, en dat mag gewoon in Nederland. Zonder politie die etnisch geprofileerd naar mij staat te loeren. Daarom vind ik dat zo prachtig van die Molukse groep. Maar misschien waren ze er wel en heb ze niet herkend, ik ken ze namelijk niet. En zaten ze misschien helemaal vooraan bij de hotemetoten, naast de regering zoals het hoort, en ik ver weg achterin op mijn bankje. En die foto’s zijn helemaal niet de bedoeling voor stemmingmakerij. En heeft al helemaal niets te maken met verantwoording. Ik maak van diverse gelegenheden foto’s voor mijn Indische verzameling en was verrast door al die kransen vanuit de hele wereld. En dan mis je wel eens wat. Persoonlijk ben ik ook niet zo kapot van al die grote woorden die daar worden gebruikt, maar dat neem ik voor lief. Het stille moment is voor mij het belangrijkst. En daarna nog even blijven zitten. Maar ik heb makkelijk praten, vanuit Delft ben ik met tramlijn 1 in één ruk bij de waterpartij. En heb ik steun van mijn Zeeuws meisje, met háár oorlogsverleden.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Ach ….. als het IP nu een beetje pro actief aan de weg zou hebben getimmerd, uit zijn schulp was gekropen en contact zou hebben gezocht met de Indische Gemeenschap die het zou moeten vertegenwoordigen en wier belangen het zou moeten behartigen, dan zou die “stemmingmakerij” er niet zijn geweest en als die er zou zijn, dan zou het IP de stemmingmakers met recht en reden de mond hebben kunnen snoeren.

     Ik denk dat het IP geen idee heeft wie ze nu eigenlijk vertegenwoordigt en hoeveel het er zijn (belangrijk voor het draagvlak). Het ergste is dat het naar mijn indruk geen moeite doet om daar achter te komen.

     Als na gedane moeite om te communiceren (ik heb al wat suggesties gedaan t.a.v. de mogelijke middelen) het duidelijk is geworden dat de Indische Gemeenschap geen belangstelling voor het IP en zijn daden heeft, dan kan het IP met recht en reden zeggen dat het een hand naar de Indische Gemeenschap heeft uitgestoken maar dat de Gemeenschap die hand niet heeft aangenomen. In dat geval zou het IP zich beter kunnen opheffen en het pluche van zijn bestuurszetels aan de straat zetten, bij grof vuil. Einde verhaal.

     Ten laatste: Jammer dat het IP een Stichting is en niet een vereniging, waarvan men lid kan worden en de leden stemrecht hebben bij majeure kwesties (mandaat!). Die rechtsvorm geeft zicht op de doelgroep en dus op het draagvlak t.b.v. de belangenbehartiging en vergemakkelijkt de communicatie met de doelgroep “out there” aanzienlijk.

     Het IP moet voor de Indische Gemeenschap meer “gezicht” krijgen, meer aanspreken.

     Pak Pierre

 2. Jan A. Somers zegt:

  “dus ook voor Nederland en niet op 5 Mei!: Op 5 mei wordt in Nederland niet het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht, maar de bevrijding van gebiedsdeel Nederland, capitulatie van de Duitsers. Het was een keuze, mijn Zeeuws meisje was al in oktober/november 1944 bevrijd.

 3. Huib zegt:

  Ik kan me herinneren uit medio vijftiger jaren dat er een Indische Belangenvereniging bestond onder de naam V.I.N.( Vereniging Indische Nederlanders) en gevestigd in Amsterdam.
  Was dit misschien de voorloper van het IP kluppie?

 4. Boeroeng zegt:

  Ongeneeslijk zieke Brent (9) bedolven onder verjaardagspost
  Foto: Ouders Brent DIEREN –
  De ongeneeslijk zieke Brent Greven (9) uit Dieren is overspoeld met verjaardagspost. Het was een van de laatste wensen op zijn ‘bucketlist’. Voor die wens werd de oproep gedaan om kaartjes te sturen voor Brents verjaardag, vandaag. Daar is massaal gehoor aan gegeven.Brent kreeg in 2013 te horen dat hij een neuroblastoom heeft, een agressieve vorm van kanker die vooral bij kinderen voorkomt. Na behandeling werd Brent in mei 2014 schoon verklaard.19 juli 2016 kreeg de familie slecht nieuws te horen: Brent was weer ziek en niet meer te behandelen.
  Omroep Gelderland

 5. Boeroeng zegt:

  Week na laatste verjaardag zieke Brent (9) komt zijn droom uit
  Vorige week vierde hij zijn laatste verjaardag, vandaag ging zijn grootste wens in vervulling. De ernstig zieke Brent Greven (9) liet zich voort trekken door husky’s in de sneeuw. ,,Zo mooi, ik voelde de kou helemaal niet meer.”

  http://www.ad.nl/binnenland/week-na-laatste-verjaardag-zieke-brent-9-komt-zijn-droom-uit~af1108d8/

 6. Boeroeng zegt:

  Brent (9) uit Dieren overleden na gevecht van 1762 dagen tegen kanker
  DIEREN – Honderden verjaardagskaartjes kreeg Brent Greven uit Dieren na een oproep van zijn ouders voor zijn negende verjaardag in juli. Vandaag, zaterdagmiddag, is hij overleden. Brent was ernstig ziek. ‘Bedankt dat we trotse ouders mogen zijn. En altijd zullen blijven’, schrijven Ruud en Chantal Greven op Facebook.
  ——————-
  https://www.gelderlander.nl/arnhem-e-o/brent-9-uit-dieren-overleden-na-gevecht-van-1762-dagen-tegen-kanker~a8367f7c/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.