Fridus Steijlen: bijzonder hoogleraar Molukse Migratie en Cultuur

Met veel genoegen en met gepaste trots kunnen we u mededelen dat het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) ermee heeft ingestemd dat de heer dr. Fridus Steijlen voor de duur van 5 jaar is benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Molukse Migratie en Cultuur in Comparatief Perspectief’ namens de stichting Moluks Historisch Museum (MHM). Stichting Moluks Historisch Museum.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Fridus Steijlen: bijzonder hoogleraar Molukse Migratie en Cultuur

  • Pierre de la Croix zegt:

   Nou …. dat is toch een mooi opstekertje voor Moluks Nederland en voor hen van buiten de kring die zich aan deze groep nauw verwant voelen.

   Ik wens meneer Steijlen veel succes en satisfactie in zijn nieuwe functie.

   Pak Pierre

 1. ellen zegt:

  http://www.niod.nl/nl/nieuws/kick-getuigentijdgenoten-project-op-de-tong-tong-fair
  Fridus Steijlen is ook betrokken bij het getuigen/tijdgenoten project van het groot historisch onderzoek dekolonisatie (IND 45-50), zoals ook aangekondigd werd op de afgelopen Tong Tong Fair 2017. Via getuigen@IND45-50.nl kunt u uw levensdocument inleveren!

  • Jan A. Somers zegt:

   En betrokken bij het grote onderzoek SMGI 1997-2000. Kijkt niemand naar om. 2800 uur verhalen uit Indië. 720 interviews. Goed bewaren, ik denk dat de meesten al dood zijn. Ik ben wel benieuwd naar zijn oratie.

 2. Wal Suparmo zegt:

  Het verschil tussen de BATAK en MOLUKKERS is dat bij de Bataks de FAMILIE of ETNISCHE band erg sterk is En zelf de religeuse band overtreft. Er was nooit een oorlog geweest tussen de Christen Bataks en de Mohammadaanse Bataks. In een familie feest waarvan de uitgenodigden uit Christenen en Mohammadanen bestaan.Is er een apparte tavel voor NON HALAL gerechten. Terwijil er wel een hevige oorlog was gebeurd tussen de Christen en Mohammdaanse Molukkers en niet in de denken dat bij een Mohammadanse feest,non halal gerechten worden geserveerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.