Indisch in Beeld

.
Mail :
Ik ben op zoek naar achtergrondinformatie over mijn vader. Zijn naam is Frederik Willem Macaré, geboren op 20 september 1895 te Soerabaja. Hij is 26 februari 1947 te Kupang, Timor, getrouwd met Henderina Louk, geboren op 16 november 1922 te Oesao (Kupang). Mijn vader kwam uit een groot gezin.Toen hij trouwde was hij inspecteur van het lager onderwijs en woonde in Kupang.
Omdat hij 51 jaar was toen hij trouwde had hij al een groot deel van zijn leven achter zich. Daar heefthij heel weinig over verteld. In de oorlog is hij op de vlucht voor de japanners geweest en heeft zich, zo heeft hij verteld, in de bossen schuil gehouden. Na een half jaar of een jaar is hij alsnog in een kamp gevangen gezet. Waar is mij onbekend maar het moet op Timor zijn geweest. In het kamp heeft hij zijn vrouw ontmoet.
In 1973 in mijn vader in Zutphen overleden.

Ik hoop dat ik wat meer teweten kan komen. Het is dit jaar voor het eerst en ws voor het laatst na 67,5 jaar dat in terug ga naar mijn geboorteplaats Kupang. Vandaar mijn vraag over mijn vader.
Met vriendelijke groet en bij voorbaat dank, Victor Macare
.

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indisch in Beeld

  1. Anders Japanse kampkaarten via Google en zijn naam in tikken Victor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.