1975-1977 En toen de vrees van ouders voor hun Indische kinderen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op 1975-1977 En toen de vrees van ouders voor hun Indische kinderen

 1. Wal Suparmo zegt:

  Waarom niet op internationale diplomatieke wijze de strijd voor het verwezenlijking van d RMS . Zoals de Republik Indonesia zelf die eigenlik 90% gewonnen is op diplomatieke wijze want qua militair zijn ze allang verslagen wegens tekort aan wapens en geen zware wapens( tanks ,kannonen en vooral vliegtuigen). en minder militaire iervaring dan de Hollanders.

  • rob beckman lapre zegt:

   Meneer Suparmo; hoe symphatiek uw reaktie ook-op het eerste gezicht-lijkt,wij kunnen de (mini-staat)RMS (Republik Malukku Selatan) nooit vergelijken met de Republik Indonesia.”Grote Broer Amerika” vond Indonesia veel interessanter; 1)Grondstoffen,2)Grondstoffen,3)Grondstoffen……….4)Bung Karno die zich voordeed “een vriend van Amerika te zijn”(terwijl hij stiekem de communisten te vriend hield).De R.I.(Sukarno)won de (diplomatieke)strijd met Nederland…….omdat het Amerika goed uitkwam op dat moment.

   • Jan A. Somers zegt:

    Grote staat of kleine staat maakt volkenrechtelijk niets uit. (in de praktijk natuurlijk wel!!!) Maar we hebben in Nederland met de ‘Molukse kwestie’ volkenrechtelijk niets te maken. De Zuid-Molukken maken deel uit van de staat Indonesië, en dat is een soevereine, bevriende staat. Dat bij de soevereiniteitsoverdracht de RIS een eind heeft gemaakt aan het externe zelfbeschikkingsrecht is ook hun zaak. Het enige wat wij kunnen doen is de Molukse gemeenschap in Nederland als vrienden tegemoet treden. Ik ben zelfs voorstander van een volledig Nederlanderschap, maar ik weet niet of dat door die bevolkingsgroep op prijs wordt gesteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.