TTF


Een video van Eef en Armand.


Helena van IndoRotterdammert schrijft:
Dit jaar zoals bijna elk jaar ben ik naar de Tong Tong Fair op het Haagse Malieveld geweest. Net als vorig jaar ga ik er ook een aantal dagen werken. Vorig jaar was dat achter de kassa bij de entree, nu in de horeca bij een van de stands van Tong Tong Fair zelf. Omdat ik een medewerkerspas heb, kan ik ook op vrije dagen gratis naar binnen om zelf over de markt heen te struinen. En om lekker te eten natuurlijk.

Rory Blokzijl schrijft:
Going back to my roots? Ah, je bedoelt de Indische cultuur. Het begon al goed – in de trein – onderweg naar Den Haag. Steeds meer Indische mensen stapten in. Een heel gemoedelijke sfeer, gezellig zelfs. De opmerkingen deden mij aan vroeger denken: “Ah, heb jij wel lege bakjes meegenomen? Voor de restjes?” en “Niet? Dan moet ik wel alles opeten“. Zo herkenbaar. Mijn moeder is namelijk net zo. Bakjes van de toko, zelfs ijsbakjes of boterbakjes. Alles wordt bewaard. Want dat is handig voor de restjes. Om mee te nemen. Te snoepen. In te vriezen.

Dit bericht werd geplaatst in diversen, TTF 2017. Bookmark de permalink .

8 reacties op TTF

  • j.h.Crawfurd zegt:

   Rory Blokzijl&Boeroeng; een vraag: Mijn Zwager zaliger is Marinier toen hij in Surabaya mijn tweede Zus eveneens net overleden trouwde; Jan Blokzijl laatst wonende in Vlaardingen in de Koninginnelaan en laten nu hun twee zonen achter. We kunnen later alsnog bijpraten. Ik ben koud thuis van de TTF.
   Met vriendelijke groeten, Jos H Crawfurd.

   • Boeroeng zegt:

    Jos,
    Haar vader is in 1946 geboren te Zuilen.
    Maar Blokzijl is toch een veel voorkomende naam.

    • j.h.Crawfurd zegt:

     Boeroeng maar evenzo: Crawfurd veel voorkomend; het denken van het mannelijk geslacht is z.g.van een Rabbit.
     Zonder dat je het weet hebben ze een kampong gecreëerd.
     Ik stuur je t.z.t.een foto op, mijn zwager is in die tijd ook in Perak aangekomen en ik ben van 1942 Boeroeng.
     Mvg. Jos H Crawfurd.

 1. Ron Geenen zegt:

  @Bakjes van de toko, zelfs ijsbakjes of boterbakjes. Alles wordt bewaard. Want dat is handig voor de restjes. Om mee te nemen. Te snoepen. In te vriezen.@

  Echt waar? Wat zijn wij in CA verwend. Hier krijg je altijd van tenthouders en restaurants plastic bakjes als je het eten niet op kan. Gewoon vragen.

  • Jan A. Somers zegt:

   Inderdaad, doggy bag? Mijn vrouw verzamelt voor iets anders. Op grote schaal invriezen van selderie en peterselie uit de balkonbakken. Vroeger uit de tuin ook rabarber en snijbonen. En als ze macaroni maakt of rendang o.i.d. meteen dubbele porties om in te vriezen.

   • Ron Geenen zegt:

    @En als ze macaroni maakt of rendang o.i.d. meteen dubbele porties om in te vriezen.@

    Natuurlijk doe ik dat ook. Ik heb de stainless steel vierkante pannetjes met bijbehorende deksels die ze ook in restaurants gebruiken. Wij zijn met z’n tweeën. Maar ik kook meestal voor 8 man en verdeel het over 4 maaltijden. Voordeel van deze pannen, ze kunnen ook op het vuur; klein pitje om op te warmen. De “doggy bags” krijg je hier van het restaurant.

  • Boeroeng zegt:

   Ik gebruik ijsbakjes voor invriezen.
   Oma’s hebben de neiging kinderen en kleinkinderen eten mee te geven. En moeten daarom steeds weer nieuwe bakjes sparen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.