Christelijke gouverneur Jakarta krijgt twee jaar cel voor belediging islam 

De etnisch-Chinese Basuki Tjahaja Purnama, beter bekend onder zijn Hakka-Chinese bijnaaam Ahok, vertelde eind vorig jaar tijdens een campagnebijeenkomst dat de Koran moslims niet verbiedt om op een niet-moslim te stemmen.Die uitspraak werd gezien als godslastering en leidde tot hevige protesten. Purnama werd niet herkozen als gouverneur en werd aangeklaagd voor belediging van de islam.Human Rights Watch omschreef het vonnis als “een enorme stap terug” voor de Indonesische tolerantie ten opzichte van etnische en religieuze minderheden.   NU.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Christelijke gouverneur Jakarta krijgt twee jaar cel voor belediging islam 

 1. Boeroeng zegt:

 2. Indorein zegt:

  Dit is ronduit een belachelijk vonnis! Het typeert helaas weer eens de uitwassen van de islam en haar ongeletterde gelovigen, die zich laten ophitsen door sluwe vossen, die zich er op voor staan dat zij alleen recht hebben om de “heilige koran” te openen en te lezen. ’t Is gewoon een boekje!
  Maar nee hoor: de koran is in de ogen van die ongeletterden een boek, dat niet mag worden aangeraakt door “ongelovigen” (ook wel “honden” genoemd in diezelfde heilige koran).

  De werkelijke reden is niet de onverdraagzaamheid van het geloof. Dat is het onderstaande, wat uit een journalist heeft opgetekend:
  “Naast zijn religie zorgt ook de afkomst van Ahok voor spanningen. Etnische Chinezen vormen tussen 1 en 4 procent van de totale Indonesische bevolking. Het heersende beeld van deze bevolkingsgroep onder andere Indonesiërs is dat de etnische Chinezen economisch welvarend zijn: veel van de rijkste zakenlieden van het land zijn van Chinese afkomst.”
  M.a.w.: jaloezie op een bevolkingsgroep die zeer nijverig is en bekwaam om te handelen. Dat zelfde beeld kennen wij in Europa ook van de Duitsers t.o.v. de Joodse bevolking tijdens de Hitler-jaren.
  Het aloude spreekwoord zegt dit: Wie een hond wil slaan vindt altijd wel een stok.

  Indonesië is afgegleden naar een zeer bedenkelijk niveau! Men is gewaarschuwd.

  • Pierre de la Croix zegt:

   “Afgegleden”?

   Alsof de republiek ooit op hoog ethisch niveau is begonnen en als moderne beschaafde rechtsstaat heeft gefunctioneerd. De Belandas en alles wat daarmee te maken had over de kling gejaagd, gerampokt en er uit gegooid, het zelfbeschikkingsrecht van diverse bevolkingsgroepen in de archipel hardhandig ontkend, miljoenen (vermeende) communisten om zeep geholpen of gevangen gezet en nu dan de heksenjacht op alles wat niet Moslim is.

   Pak Pierre

  • Petet zegt:

   Let wel: het is niet zozeer de islam als geheel, maar de Wahabitsche /Salafistische stroming die voor een pure islam a la jaar 640 staat. Het oliegeld draagt bij aan de verbreding: Koranscholen enz. In Pakistan, Indonesie en elders.
   In 1917 werd de Russische revolutie gewonnen door slechts een kleine, maar goed georganiseerde stroming, de Bolsjewieken.
   Opgepast.

   • rob beckman lapre zegt:

    Volkomen juist;lees op de site”Europarl.europa.eu ” onder kop “salafist/wahabie financial support to educational,social and religius institutions”,dat deze mensen geld sturen naar landen als Egypte,Tunesie,Bosnie,Pakistan en INDONESIE,met als doel “systematically pursue is political influence……”.De Peranakan chinezen(ondanks hun Indon.naam)zijn niet(meer)veilig in het land,en zouden z.s.m.het land uit moeten.Ik verwacht een nieuwe golf van “anti-chinezen”/geld/goederen/vastgoed in beslagnamen.Een waarschuwing voor hen die nog steeds geloof hechten aan “een democratisch land”?Vandaag was toch ook de spreekbeurt in de Matheuskerk in Utrecht,van de 15 jaar(!)opgesloten Papua (hij stak de “Morgenster-vlag”uit)

  • Peter zegt:

   De afkomst van dhr Ahok is voor de radicale Islamitsche organisatie slechts een middel om grote groepen achter zich te krijgen.
   Op West-Java heeft de Darul islam tot in de zestiger-
   jaren ook getracht van Indonesie een Islamitische staat te maken.
   Soeharto heeft deze bende kunnen oprollen. Ik vrees echter dat de geest nog steeds in de fles zit.

  • Robert zegt:

   Ja, het bedenkelijke niveau is een stinkende beerput.

 3. Peter zegt:

  Ik,kan beter zeggen: de geest, die in de fles zat, is bezig uit de fles te komen.

 4. Bert zegt:

  Stel je voor dat Kuzu van de Turkse partij DENK tijdens de verkiezing in Nederland roept christenen “” christenen stem op een moslim ,want in de bijbel staat niet ,dat dat niet mag !”” Nou alle christelijke partijen lopen te hoop ,de gereformeerden voorop .Kuzu wordt in de petoet gesmeten en krijgt 2 jaar aan zijn Turkse broek.Hoe zou dit overkomen in de rest van de wereld ? Iedereen wijst met zijn vinger naar zijn voorhoofd “” Knettergek geworden die Hollanders !”” of “” Te veel wied gerookt die Nederlanders !””of “Totaal mabok die belandas!”” Iemand met gezond verstand gaat Nederland meiden en investeerders zullen zich achter het oor krabben “” wat is Nederland toch een achterlijk land geworden !”” Zo denk ik nu dus ook over Indonesie ,wat een achterlijk land is dat geworden !

 5. Jan A, Somers zegt:

  ’s lands wijs, ’s lands eer. In mijn tijd werden mensen waar ze een hekel aan hadden doodgeknuppeld. Weer eens wat anders.

 6. Huib Otto zegt:

  Nu gebruiken ze ook wel eens bomvesten, kalasnikovs en vrachtwagens om hun gram op Christenen en Westerlingen te halen. Zelfs vliegen ze mt gekaapte vliegtuigen o.a. de Twin Towers binnen of steken ze gewoon met scherpe messen iemand overhoop die ze niet eens kennen.

 7. Boeroeng zegt:

  Supporters of Ahok gathering at city hall in Jakarta on Wednesday (May 10).
  http://www.straitstimes.com/asia/se-asia/supporters-rally-for-jakartas-jailed-christian-governor-ahok

  ahokaanhangers verzamelen zich:

 8. Robert zegt:

  De Pancasila is gewijzigd en veranderd en heeft een nieuwe naam de PANTAT SILIT.

 9. Robert zegt:

  Religion is an illusion and it derives its strength from the fact that it falls in with our instinctual desires. All religions are ancient monuments to superstitions, ignorance, ferocity; and modern religions are only ancient follies rejuvenated.

  • Jan A, Somers zegt:

   Religie is een levensbeschouwing. U heeft kennelijk ook een levensbeschouwing, maar die is een beetje anders. Dat mag in Nederland. “een achterlijk land geworden !” Nog best een leuk land om te wonen. Wij hebben tenminste I4E!!! En een Indische kwestie. Dat hebben anderen dan weer niet.

   • Ron Geenen zegt:

    @Wij hebben tenminste I4E!!! En een Indische kwestie. Dat hebben anderen dan weer niet.@

    Ach, we kunnen natuurlijk allerlei kwesties op een rijtje zetten, maar is dat niet een beetje flauw.
    Als kinderen dat doen, fine, maar volwassenen?

 10. Robert zegt:

  When we are born, we cry that we are come to this great stage of fools! See Shakespeare, King Lear, IV,vi.

 11. Robert zegt:

  Ja, de Indische kwestie die wordt opgelost met of na de dood van de gedupeerde partijen zonder enige schadeloosstelling of erkenning van hun verlies en misere.

 12. rob beckman lapre zegt:

  Dieper gravend naar de(recente en minder recente)onwikkelingen in “De Gordel van Smagard”,bleek Indonesie door de “International Humanist Union”in haar rapport,samen met Brunei,en Malaysia(daar werden enkele dagen geleden een aantal Gulen-aanhangers naar Turkije uitgezet),genoemd als “THE worst violater of rights and religious freedom in South-East Asia”(!!)Een 23/12/2016 artikel in het blad “Asian Correspondent” schreef over hoe de aanhangers van de FPI zich uitlieten over; “chinese dogs”,of “rid jakarta of all chinese residents”.De britse Guardian schreef in een 23/01/2014 artikel hoe een aantal Papua’s op Biak voor de rechter stonden(een van hen door zware mishandeling door leger/politie geestelijk niet meer goed)en 15 jaar gevangenis riskeerden voor hijsen van de “Morgenster-vlag”,waar Filep Karma al 15 jaar vanaf 2002 voor uitzat,voor hetzelfde “misdrijf”,en vorige week in de Matheuskerk(Utrecht) over sprak.De(super)rijke Indo-chinesen kunnen beter zch in Nederland vestigen,en hun geld hier investeren,als je niet(meer)welkom bent in Indonesie.

  • rob beckman lapre zegt:

   Over(super)rijke (indon)chinezen(veelal met Indonesische namen) gesproken; Las net een site waar de 25 rijkste Indonesiers/chinezen op stonden.De rijkdommen van die mensen(in $$)is gigantisch.Laat ze die maar hier brengen,als ze TOCH gediscrimineerd worden door de Indonesiers.

   • Pierre de la Croix zegt:

    Tja … maar die rijken zorgen er in het corrupte Indonesia wel voor dat zij met hun poen voldoende “protectie” krijgen in het goede land. Het zijn de wat minder bedeelde tokohouders die voor hun hachje en dat van hun vrouwen en kinderen moeten vrezen.

    Hopelijk voor hun wordt de in de regio steeds machtiger Volksrepubliek China wakker en gaat een dreigende vinger naar Indonesia heffen: “Kom niet aan onze kinsmen”.

    Pak Pierre

    • Loekie zegt:

     Precies ja. Net zoals Erdogan zegt: de Turken in Nederland zijn ook van mij. Eritrea idem. En Rusland.

 13. Mike Mittelhäuser zegt:

  Zo gaat het altijd met de islaam je geeft je tolerante vinger en later nemen ze je land over
  De domme west europiaan geeft ze de ruimte en oost Europa word als facistisch kritiseerd
  omdat ze geen uit de hand lopende islaam kultuur voor de toekomstige generatie tolereren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.