Dokter Leiker in Nieuw Guinea

Gevonden op nngprikbord:
Het is dit jaar 60 jaar geleden dat op 16 juli 1957 de eerste Nederlandse vliegramp met het toestel de Neutron plaatsvond in Biak, Nieuw Guinea. Aan boord tropenarts Dick Leiker met zijn vrouw en vier jonge kinderen. Hij is op weg naar Nederland om te promoveren op lepra.

Samen met tien andere inzittenden wordt dokter Leiker gered door Paoea’s die met hun prauwen de brandende zee op zijn geroeid. Het dramatische verlies van zijn gezin weerhoudt hem er niet van om zijn leven in dienst te stellen van de leprabestrijding en in 1967 richt hij samen met anderen de Leprastichting op die dit jaar 50 jaar bestaat.
Luister naar de documentaire:    https://www.2doc.nl
Bron van de foto.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dokter Leiker in Nieuw Guinea

  1. Anoniem zegt:

    We zaten ; in Noordwijck;DokV op de MULO en hoorden het nieuws.Aan boord zat de hele familie Mac Mootry en Doddy was een van onze leerlingen. Het was muisstil en Rene Vreede zat naast mij. De familie had nog een zoon in Nederland als ik mij niet vergis
    Triest hoor;mvg Jos H Crawfurd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.