Moslima’s roepen fatwa uit over kindhuwelijk 

Vrouwelijke geestelijken hebben donderdag een fatwa uitgevaardigd om een eind te maken aan kindhuwelijken in Indonesië, het land met de grootste moslimbevolking ter wereld. Het is daar heel gewoon dat meisjes voor hun achttiende trouwen en de school niet afmaken.   bd.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Moslima’s roepen fatwa uit over kindhuwelijk 

 1. Cezar zegt:

  Eindelijk wat tegengas in de moslim wereld van kinderverkrachters.

  • Boeroeng zegt:

   Nu heb ik voormoeders die 14-16 jaar waren en zwanger werden van een volwassen man.
   Zijn mijn voorvaders verkrachters dan?
   Zo zwart-wit lag het allemaal niet.

   Ik vind het zeker een vooruitgang dat men in Indonesië de huwbare leeftijd voor jonge meisjes opschroeft. Ga naar school, wees gewoon een onbezorgde jongere, rommel met je leeftijdgenoten.

   • Cezar zegt:

    In de wereld van vandaag en dat is the case met het denken van de vrouwen in Indonesie, zijn het in de moslim wereld, verkrachters. Die vrouwen die komen nu in actie en dat doen ze niet om het verleden.

   • Loekie zegt:

    In algemene zin: omdat iemand je (voor)ouder was betekent niet per definitie dat alles wat hij deed dus goed was

 2. kiduljava zegt:

  Even maar een iets meer symbolisch aspect aan de Moslima en haar Fatwa over t kindhuwelijk toh? Dat juist in Indonesië, het land met de grootste moslimbevolking ter wereld ! … dit gebeurt roept respect op voor de vrouw! Ok, moslima dan! Wel s in andere Moslimlanden geweest en rond geslenterd? Op ál die pleinen zitten de mannen, jong en oud, dik en dun. Géén vrouw loopt hier onbesproken voorbij. Kom op mannen! Een kerel van oudere leeftijd die een jonge bloem in zijn slaapkamer krijgt … verkrachten? Dat is zachtjes uitgedrukt! Onze voorvaderen? Oeioei, vast en zeker niet overal, maar in Solo, Surabaya, Malang, Medan e.a. kent iedereen wel de verhalen over onze opa’s uit oude tijden. Wel eerlijk zijn ja? Tot slot is Indonesië, het land met de grootste moslimbevolking ter wereld ! … nog steeds het énige land dat een heuse godin aanbidt en daar rituelen voor uitvoert… ook vandáág! En wáág t niet hier iets fouts over te zeggen ayu lui …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.