Vera Lynn wordt 100 jaar

Trouw: Vera Lynn wordt maandag honderd en dat vieren de Britten uitbundig.
Ze werd een legende door op het juiste moment de juiste snaar te raken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Vera Lynn wordt 100 jaar

 1. . zegt:

  WAL SUPARMO, zegt:Vera Lynn heeft en wat “eigenaardige ” stem.

  • Jan A. Somers zegt:

   U heeft vast niet de euforie van haar optredens tijdens/na de oorlog niet meegemaakt. Bij uitvaarten van Indische mensen wordt zij vaak afgespeeld. We’ll meet again staat als enige op mijn uitvaartlijstje! Dat is mijn enige nostalgie. Zo heb ik ook mijn zwakke kant.

   • Pierre de la Croix zegt:

    Zeker veel mooier en troostrijker dan Mieke’s “Waarheen”

    Op mijn lijstje komt misschien Lily Marlene. Van Vera of Laila Andersen. Maar dat lijstje verandert nogal eens. “Bengawan Solo” of “La Paloma”? Mijn vrouw wordt er djengkel van. De mars “Alte Kamaraden” behoort ook tot de favorieten.

    Overigens ….. met respect voor de 100 jarige: Wat is haar link met I4E en het Indisch zijn? De liedjes die ik mij herinner van direct na de oorlog waren Amerikaans, niet Brits. Zij troostte de Britse troepen in de slag om El Alamein, maar naar mijn mening bereikte zij niet de krijgsgevangenen in Birma, op Ambon of aan de Pakan Baroe Lijn. Van Vera Lynn hoorde ik pas iets in Nederland. Was dat niet “Auf Wiedersehen” als teken van Wiedergutmachung in de vijftiger jaren v.d.v.e.?

    Nu Pak Surya ook al is opgestapt moet ik nog maar eens serieus naar het lijstje kijken. Maximaal 3 mopjes, zegt mijn vrouw. Het wordt nog moeilijk.

    Pak Pierre

 2. Indisch4ever zegt:

  Zangeres Anneke Grönloh is groot fan van ‘Dame Vera Lynn’ en kent haar persoonlijk. “Ze is dé zangeres van de afgelopen eeuw”, zegt Grönloh in het NOS Radio 1 Journaal.

  Volgens haar kun je niet om de verschijning Lynn heen. “Het is echt een dame. Een personality, dat wil je niet weten. En een goed en warm mens, een echt mens.”
  Ik dacht: jeetje, dat kan ik nooit, nooit, nooit, never nooit overtreffen.
  Anneke Grönloh over het zingen van We’ll meet again
  Grönloh ontmoette Lynn voor het eerst in 1962. “Ik had toen de eer om met haar in een programma te staan, het Grand Gala du Disque. Dat was in Den Haag, ik dacht het Kurhaus destijds.” Daarna zag ze haar vaker.

  In 2015 was ze bij haar thuis in de plaats Ditchling. “Ze is een sweetheart, echt waar”, zegt Grönloh. “Als je haar ontmoet: ze kijkt je aan met zulke warme en intelligente ogen. En als ze je een hand geeft, weet je niet wat er gebeurt.”

  Lynn moedigde Grönloh aan om We’ll meet again op te nemen speciaal voor 70 jaar bevrijding. “Ze zei: waarom ga jij dat niet zingen? Ik dacht: jeetje, dat kan ik nooit, nooit, nooit, never nooit overtreffen.”

  http://nos.nl/artikel/2163649-vera-lynn-wordt-100-ze-is-de-zangeres-van-de-afgelopen-eeuw.html

  • Ron zegt:

   Er zijn zo veel grote zangers en zangeressen en Vera lynn hoort er zeker bij. Maar voor mij blijft Ella Fitzgerald toch de allerbeste.

   • Jan A. Somers zegt:

    Zeker zo goed! Maar heel wat anders. Niet vergelijkbaar. Maar Vera Lynn was voor mij de link naar de bevrijding die ik net had genoten. In opvangkamp Struiswijk zorgde een Amerikaans artsenteam (door wie we waren gekeurd) ook voor vermaak. Two girls and a sailor en …… Vera Lynn. En in die tijd ben ik ook voor eeuwig gevallen voor de doedelzak waarmee een Gurkha-militair orkest was uitgerust. Een rot geluid, maar zo prachtig! De doedelzak had ik ook in Soerabaja gehoord bij de begrafenis op Kembang Koening van de slachtoffers op de Exeter na de slag in de Javazee. Prachtig! De bespelers waren de volgende dag ook dood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.