Tentoonstelling over twee historische zeeslagen 

Op maandag 27 februari 2017 opent het Maritiem Museum in Jakarta een speciale tentoonstelling over twee historische zeeslagen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het toenmalige Nederlands-Indië: de slag in de Javazee en de slag in de Straat van Soenda. IndonesieNU

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Tentoonstelling over twee historische zeeslagen 

 1. wal suparmo zegt:

  BAMBANG HIDAYAT ASTRONOOM en ex hoofd vande BOSHA sterrewacht en lid van de Indonesische Wetenschappelijke Academie .Heeft vandaag in de het blad KOMPAS geschreven over 75 JAREN GELEDEN dat iua DE SLAG VAN JAVA ZEE op 27 Februari 1942.
  .Dat de Ned. oorlogschepe ZONDER LUCHTSTEUN n als en SITTING DUCKS zijn voor de Jappaners omdat de MLD niet van het vliegveld Andir( bij Bandung) kan opsteigen wegens de voorduurende bombardementen van de Japanse luchtmacht. Waar blijft dan de RAAF( Australische Luchtmacht) dat op het vliegveld KALIDJATI ke stationeerd is om niet alleen maar de Hollandse vloot te helpen maar ook de Engels en Amerikaanse in Straat Sunda..

 2. wal suparmo zegt:

  SCHRIFT CORRECTIE.
  BAMBANG HIDAYAT ASTRONOOM en ex hoofd van de BOSHA sterrewacht en lid van de Indonesische Wetenschappelijke Academie .Heeft vandaag in het blad KOMPAS geschreven over 75 JAREN GELEDEN dat is DE SLAG VAN JAVA ZEE op 27 Februari 1942.
  .Dat de Ned. oorlogschepen ZONDER LUCHTSTEUN als een SITTING DUCKS zijn voor de Japaners omdat de MLD niet van het vliegveld Andir( bij Bandung) kon opsteigen wegens de voorduurende bombardementen van de Japanse luchtmacht. Waar blijft dan de RAAF( Australische Luchtmacht) dat op het vliegveld KALIDJATI ke stationeerd is om niet alleen maar de Hollandse vloot te helpen maar ook de Engels en Amerikaanse in Straat Sunda..

 3. Jan A. Somers zegt:

  Ik hoop dat hier ook de omgekomen Inlandse schepelingen worden herdacht. In Nederland heb ik er niet over gehoord? Is er bij de KM nog aan hen gedacht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.