Java Post

javapost**  Zonder de hulp van honderden Papoea’s op Nieuw Guinea had in de Tweede Wereldoorlog de opmars van de Amerikaanse legers van de Filippijnen naar Japan nog veel grotere vertraging opgelopen. Ook zouden er veel meer Amerikanen zijn gesneuveld. (..)
Die jacht werd  gestimuleerd door een nogal luguber bonussysteem: voor ieder ingeleverd rechter oor van een Japanner werd een zilveren rijksdaalder uitgeloofd. In totaal zijn er 1.700 rechter oren ingeleverd. Naar schatting zijn 5.000 Japanners door Papoea’s omgebracht. Nog enkele duizenden zouden door honger zijn omgekomen of pleegden zelfmoord. Slechts ruim 300 Japanners gaven zich over.”

** De mislukte thee-aanplant van Soember Gondo

** De waterval die brulde als een tijger
Een terugkeer naar de Asahan watervallen op Sumatra

** De website ´Fotozoektfamilie´van het Tropenmuseum wordt waarschijnlijk steeds minder bezocht. De zoektocht naar families lijkt te zijn afgelopen, rechthebbende eigenaren van getoonde albums zullen niet meer worden gevonden. Jammer is dit wel, want de site heeft meer te bieden: bijzondere foto´s en albums.

** Slagklaar maken! Slagklaar? Go! Geschiedenis van de roeisport in Soerabaja

** Sobats, vrienden. Laat mij u vertellen over mijn Indische jeugd, mijn halve jeugd. Ik zal u zeggen hoe die was. Niks Indische literaire traditie, die kende ik niet toen ik kind was. Die speelde ook geen rol toen ik groot gegroeid over mijn halve Indische jeugd nadacht en de herinneringen opborrelden

** Gouden Buffel 2016 .

** Kort geleden verschenen twee baanbrekende studies naar het door Nederlanders gepleegde geweld in de periode 1945-1949 in Nederlands-Indië:

** `Een pionier die naar haar roots zocht´
Gisteren, 17 december 2016, verscheen in de avonduitgave van de Asahi Shinbun het volgende artikel over het overlijden dit jaar van de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Japanse Nakomelingen (JIN), Hideko E. Erentreich.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Java Post

 1. Pierre de la Croix zegt:

  “Die jacht werd gestimuleerd door een nogal luguber bonussysteem: voor ieder ingeleverd rechter oor van een Japanner werd een zilveren rijksdaalder uitgeloofd”.

  Hoeveel Indonesiërs lopen nu rond met alleen een linkeroor?

  Pak Pierre

 2. wal suparmo zegt:

  Er is een andere ARIE SMIT die in IJmuiden is geboren in 1916 en in Bali op 100 jarige leeftijd is gestorven Een millitiare tekenaar van de KL En gstorven als een bekende Balinese schilder..
  Ander bericht over Papoea waar een ROCHEFELLER is opgepeuselt door de kannibalen in 1955 en de Fransen een film hebben gemaakt met de titel:'”THE SKY ABOVE AND THE MUD BELOW” Waar de stammen allen maar kennen VRIEND of VIJAND.Als je een GEEN viend bent kan je opgepeuseld worden en een vriend kan je zijn als je ooIt de melk gedonken hebt van DE MOEDER VAN DE STAM. Omdat deze film verweezenlijk kan geworden komt door dat een paar blanken GRETIG aan de borsten van een deze Papoea vrouw hebben gezogen en soms wel 2 personen aan een vrouw.DUIM OM HOOG! Voor deze mensen de alles voor de wetenschap willen doen zo als b.v. WYNN SARGENT die met een stamhoofd OBAHOROK wil gaan trouwen en haar bruids avond samen met zijn ander vrouwen in EEN HONEY wil kruipen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.