Indisch in Beeld

vdbroek3 .vdbroek2

vdbroek4.vdbroek5

vdbroek7.vdbroek1

Mail:
Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik moet beginnen, maar kort gezegd zijn wij op zoek naar familie.
Inmiddels hebben we van mijn opa’s kant een beetje info kunnen vinden. Maar ik zou zo graag de broer van mijn vader wil leren kennen. Ook heeft mijn vader een half zus en half broer waarvan ik alleen de voornaam (roepnaam) weet. Dus hoop dat doormiddel van oude foto’s iemand miss iets herinnerd.
Wat ik weet;
Mijn opa (James van den Broek) en oma (Theresia van den Broek-Hanser) kregen mijn vader “Pieter” aug 1949 te Soerabaja. Volgens mijn vader aan de “Embong Kemiri 16” (straat).
Twee jaar later is zijn broertje “Jimmy” geboren. Zij hebben een (half) zus “Dolly” en (half) broer “Jack” zij waren uit een eerder huwelijk van mijn opa.
Op een van de foto’s staat een zus van mijn opa. Mijn vader noemde haar “tante Non”
Op de groepsfoto staan mijn opa en oma met mijn vader en oom,en anderen waarvan ook mijn vader niet weet wie ze zijn. Kent iemand hun?
De jonge man met bril is ook “Jimmy”
Zijn er mensen die in de tijd tussen 1909 (geboorte datum van mijn opa) en 1958 (datum vertrek naar Nederland) in de zelfde straat hebben gewoond. Of ook maar IETS kan herinneren? Kent iemand mijn oom? Hij moet in Nederland wonen. Vermoedelijk Wormer ofzo. Hij weet niet van mijn bestaan! Maar hij is 1951 geboren te Soerabaja.
Of kent iemand een familie “Hanser” of “Swart” of “Boshoven”.
Ik hoop echt iets boven water te krijgen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indisch in Beeld

 1. Boeroeng zegt:

  Voor de stamboomvorschers onder ons
  Kwartierstaat van James van den Broek
  Generatie 1 (proband)
  1 James van den Broek, geboren in 1909. James trouwde met Theresia Hanser.

  Generatie 2 (ouders)
  2 Carolus Wilhelm Dirk van den Broek, geboren op 27-05-1875 in Palembang. Carolus is overleden in 1951 in Magetan,. Carolus trouwde (2), 44 jaar oud, op 18-02-1920 in Soerabaja met Henriëtte Mathilde Eveline Wetzel (geb. 1894), Hij trouwde (1) met
  3 Adolphina Glasius, geboren op 28-03-1884 in Semaran, overleden op 15-04-1911 in Soerabaja,

  Generatie 3 (grootouders)
  4 Gerrit Eduard van den Broek, geboren op 30-04-1845 in Bantam. Gerrit is overleden op 01-10-1877 in Batavia,
  Hij trouwde, 29 jaar oud, op 12-08-1874 in Palembang met de 17-jarige
  5 Johanna Wilhelmina Swart, geboren op 10-01-1857 in Probolinggo. Johanna is overleden op 08-06-1937 in Soerabaja, 80 jaar oud. Johanna trouwde (2) 19-12-1885 in Cheribon met Franciscus Ernest Geeraths (geb. 1849)
  6 Pierre Cornelis Glasius, geboren op 03-04-1844 in Amsterdam. Pierre is overleden op 12-07-1888 in Soerabaja
  Hij trouwde 10-05-1878 in Soerabaya met de 17-jarige
  7 Christina Joost, geboren op 11-05-1860 in Salatiga. Christina is overleden op 13-04-1920 in Madioen. Christina trouwde (2) op 06-09-1893 in Soerabaya met Frederik Hendrik van Aagten (1839-1904).

 2. Anoniem zegt:

  Hallo familie van mijn tante Trees,

  Vandaag lees ik voor het eerst jouw berichtje. Zonder enige twijfel kan ik je vertellen dat jouw oma mijn tante Trees is (zus van mijn vader). Zij kwam uit een groot gezin van dertien kinderen. Mijn vader heeft vaak over haar verteld dat zij een lieve zorgzame zus was. De familie Hanser heeft in het verleden vaak een familie-reunie gehouden en toen heb ik één keer jouw oom Jimmy gezien.
  Veel weet ik dus niet over hem te vertellen. Zou je wat meer over de familie van je oma willen weten, dan is het beter om persoonlijk contact met elkaar te hebben. Ik laat het aan jou over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.