Echtpaar Baseler uit Huijbergen zestig jaar getrouwd

Het begon allemaal in 1948. Na een tijd in een jappenkamp gezetten te hebben, diende de toen nog jonge Louis Baseler als KNIL militair in Indonesie. In die tijd was er in Nederland de actie “We leven mee met de jongens overzee” om de militairen in Indonesië, toen nog een Nederlandse kolonie, een hart onder de riem te steken.Aaltje kocht toen als jong meisje voor één gulden een pakket om naar een militair te sturen en na een bedankbriefje van de Indonesische para-commando Louis Baseler, ontstond er een uitvoerige correspondentie die naderhand tot ruim vierhonderd brieven gegroeid is.  Regioactueel.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Echtpaar Baseler uit Huijbergen zestig jaar getrouwd

 1. Gefeliciteerd jullie beide, wat leuk voor jullie veel plezier samen

 2. Miny zegt:

  Van harte gefeliciteerd en lekker genieten van alles 💑

 3. Anoniem zegt:

  Hartelijk Gefeliciteerd jullie beide, nog vele gelukkige jaren samen

 4. Pierre de la Croix zegt:

  Tja … ik weet niet of het paar I4E bezoekt en bovenstaande gelukwensen leest. Zo ja, dan voeg ik de mijne gaarne toe aan de voorgaande. Ik voel me met het paar verbonden omdat ook mijn “historia d’un amor” begon met een briefje van een meisje, ergens in een zuidamerikaanse haven ontvangen, dat schuchter vroeg of ze met mij mocht corresponderen. Nu nog bij elkaar na 47 jaar volgens het boterbriefje plus nog wat gestolen illegale jaartjes daarvoor.

  Mijn bewondering gaat ook uit naar meneer Baseler, omdat hij van de “pechgeneratie” is, zoals ik die noem. In de tijd dat het leven leuk begon te worden kwam de Japanner het verpesten, vervolgens moest het “vaderland” eerst uit de sores worden geholpen. Baseler werd parachutist. In NL terecht gekomen “door omstandigheden” en met goede moed een nieuw leven gestart. Getrouwd met zijn correspondentievriendin. HTS opleiding begonnen. Maatschappelijke loopbaan succesvol gestart.

  Een positivo die meneer Baseler. Dat hij nog lang moge leven, samen met zijn echtgenote.

  Pak Pierre

 5. Damus smit zegt:

  Verstuurd vanaf mijn iPad

 6. Ria Kors zegt:

  prachtig om dit samen te mogen mee maken, daarom van harte gefeliciteerd met het 60 jarig huwelijk, en trouw aan elkaar. hopelijk mogen er nog wat goede jaren volgen samen zij aan zij.
  hartelijke groet veteranen echtpaar Nico en Ria Kors.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.