Beterschap, Jan !

beterschapJan Somers had ineens ademhalingsproblemen op oudejaarsavond.
Hij is nog in het ziekenhuis en van de week is er een hartcatheterisatie.
Voorlopig kan hij niet veel schrijven .

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Beterschap, Jan !

 1. Van harte beterschap gewenst Jan

 2. Pierre de la Croix zegt:

  Oeps … ik miste hem en kreeg al een boos voorgevoel.

  Ik wens Pak Somers het allerbeste toe en een behouden terugkeer op I4E.

  Pak Pierre

 3. Renato Roos zegt:

  Beterschap en hoop op een spoedig herstel

 4. Huib Otto zegt:

  Pak Jan Somers
  Mijn wandel- en jeugdvriendje Charles uit Ovezande overkwam nagenoeg hetzelfde kort voor de feestdagen.feestdagen. Hij zou begin Januari in Goes worden geholpen maar zijn familie stond er op dat hij werd overgeplaatst naar het Erasmus MC in Rotterdam. Nog voor de Kerst werd hij geopereerd en is nu herstellende.
  Ik wens ook U een voorspoedig herstel toe en een behouden vaart voor het nieuwe jaar..

 5. Miny zegt:

  Heel veel sterkte 🌷

 6. ellen zegt:

  Beterschap, Jan Somers, en veel sterkte beiden (u en uw echtgenote, Zeeuws meisje)!

 7. frits b. zegt:

  anek Soeroboyo Jan Somers, iwenns je veel sterkte en spoedig herstel.rits b.ll.
  frits b.k

 8. R. Bastiaans zegt:

  Beterschap Jan.

 9. PLemon zegt:

  Pak Somers
  Spoedig herstel en terugkeer in Boeroengs nest.
  Cepat sembuh!  (cepat=snel; sembuh = gezond)

 10. E.M. zegt:

  Heil En Zegen
  Voor De Vierde Koning
  Kom Naar Huis Sire

 11. bokeller zegt:

  Pak Jan,

  siBo

 12. Kembang zegt:

  Beterschap en hoopt op een spoedig herstel….

 13. Elmi zegt:

  Beterschap pak Jan, hoop u gauw weer hier te zien!

 14. RLMertens zegt:

  @JASomers; Hoe vaak heb ik deze aanhef getypt. En al hebben we verschil in de ‘kijk/terugblik op ons geboorteland’;uw reacties kan ik niet missen. Dus beterschap en….zo snel mogelijk!.

 15. George zegt:

  Eine gute Besserung!

 16. rob beckman lapre zegt:

  Snel beterschap door een andere “anak Surobojo” toegewenst!

 17. Mas Rob zegt:

  Heel veel beterschap gewenst. Semoga cepat sembuh.

 18. Boeroeng zegt:

  Mailtje van Jan gehad. Hij is weer thuis in afwachting van gedotter van een kransslagader.
  Dat is pas over enkele weken.

 19. Jan A. Somers zegt:

  Beste mede-inboorlingen (locals??) van onze kampongs Javapost en I4E: Mijn Zeeuws meisje heeft mij dagelijks op de hoogte gehouden van jullie medeleven met mijn gezondheid. Heel veel dank daarvoor. Ik moet nu thuis eerst afkicken van een obat waar ik niet tegen kan, en daarna in het HAGA-ziekenhuis in Den Haag het vervolg. Zo blijf je als werkloze gepensioneerde toch een beetje bezig.
  In een ziekenhuis kun je alleen maar nadenken. Ik was al lang bezig met overwegen te stoppen met mijn reacties. Natuurlijk blijf ik de leuke verhalen op Javapost en de Indische ‘nieuwtjes’ op I4E met veel belangstelling volgen, dat hoort tenslotte bij mijn eigen geschiedenis. Maar de discussies blijven steeds hun eigen vervelende rondje draaien, elke keer hetzelfde liedje. Laat ik mij steeds verleiden mee te doen. Gelukkig hebben we de tekstverwerker: selecteren-kopiëren-plakken. Maar wel steeds saaier. Dingen van heel erg vroeger die ik al lang had weggezet. We hebben nu toch weer andere, veel leukere zaken om over te kletsen in ons praethûûs?
  Drie recente onderwerpen hebben bij mij de doorslag gegeven. (1) De correcte analyse van onze heer E.M. over het rapport Werner. Gangbare politieke praktijk. Daarvan heb ik als niet-ambtenaar in mijn werkzame leven ook veel geleerd van de echte ambtenaren. De steller van de vraag krijgt het correcte antwoord: Er is een commissie ingesteld. Vraagsteller tevreden, gaat op zoek naar een volgende vraag (het is tenslotte verkiezingstijd). Als het rapport klaar is, kan het meteen als achterhaald het archief in. Probleem opgelost. Behalve natuurlijk als de een of ander onverlaat denkt er een leuk stukje over in de krant te zetten. Niemand die meer weet waar het over gaat, en dat het totaal niet relevant is voor het beleid. Prachtig onderwerp voor het praethûûs. (2) De opmerkingen van onze kruisridder over discriminatie. Ook ik heb geen last van discriminatie, maar dat is kennelijk een politiek incorrecte mededeling. Zeeuws meisje is soms op het kantje. Liggen we ’s avonds lekker lui naar TV-West te kijken, komt er een politiebericht dat er een licht getinte man wordt gezocht: Pas je morgen buiten een beetje op? Gelukkig is ze geen Hollandse, dan zou ze vies zijn en niet tjebokken. Maar ze heeft direct wel getrakteerd op rendang! (3) Ik vergeet steeds zielig te doen. Tijdens de Japanse bezetting heb ik (met uitzondering van de klappen bij de Kenpeitai) nooit last gehad van Japanners of Indonesiërs. Ik kon mijn kostje zelf bij elkaar scharrelen en heb nooit honger geleden. Tijdens de bersiap heb ik (met uitzondering van Simpangclub en ingang Werfstraatgevangenis) nooit bersiapproblemen ondervonden. Maar in de gevangenis behoorde ik me in een levensbedreigende situatie te bevinden. Ik behoorde door ene meneer Jack Boer te zijn bevrijd (u weet wel, die van de MWO). Van de Gurkha’s die mij wel hebben bevrijd zijn er nogal wat gesneuveld, maar dat schijnt niet waar te zijn, zij worden dan ook niet herdacht. Er zullen vast wel velen zijn die het slechter hebben gehad dan ik, of die het niet van zich af willen/kunnen zetten. En daarom moet ik dus ook zielig zijn.
  Mede-kampongbewoners: Het ga jullie goed! En denk erom, in mijn schuttersputje zie je me niet, maar ik hoor jullie wel.

  • E.M. zegt:

   Good tot hear from you Sir(e;) ! Welcome back . . .

   Hartelijk groet ook aan uw Zeeuws Meisje!

  • Pierre de la Croix zegt:

   Tja … wat een indrukwekkende bergrede. Moedig ook, want hij zal u niet door een iegelijk in dank worden afgenomen.

   Ik zal u missen en hoop dat u af en toe de verleiding niet kunt weerstaan om een wijs en matigend woord aan de – soms hevig kijvende – bewoners van deze kampong te richten.

   Beterschap. Het ga u goed.

   De Kruisridder

  • bokeller zegt:

   Pak Jan,
   Als loopgraaf deskundige, je toch effe op
   wijzen,dat je in het onderkende handgranaatputje
   al het binnenvliegend rotzooi kwijt kan.
   Dan rest ´t me nog je ´n hartelijk en verder
   gezonde voortzetting op Indisch4Ever toe
   te wensen.
   siBo

 20. Boeroeng zegt:

  Good to see you, mr bankzitter.
  Er is toch wel een bankje in je schuttersputje?
  Beter dan op een brits moeten liggen

 21. Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

  P.s. Van die 10 Gurkha’s die samen met Jack Boer de Werfstraatgevangenis op 10 November 1945 om 04:00 binnenvielen, hebben de Indonesische bewakers zeker 1 gedood.
  Als ik tijd heb, ben Ik van plan Dr. Francis Palmos die het geval in 2012 in zijn proefschrift beschreef aan te schrijven om te weten wie die 9 Gurkha’s met naam en toenaam waren. Die namen hadden toch vermeld dienen te zijn in het betreffende Situation Report opgemaakt door de commandant van die eenheid. Dan kan ik hen en ook Jack Boers (MWO) voordragen voor een eervolle vermelding in ons Collectief Geheugen. .Anders is het zo wit/zwart.ù

  Ik wens ook de zeer geachte Heer Keller een hartelijke en gezonde voortzetting niet alleen op dit blog toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.