Ivan Wolffers overdenkt

bloemmarionlintje2Ivan Wolffers, man van Marion Bloem overdenkt:

Binnenkort herinnert niemand zich de geschiedenis van de mensen uit de kolonie meer, waarom ze kwamen en hoe moeilijk het was om hier een weg te vinden De middag van de crematie voelde ik me onderdeel van een oudtestamentische vertelling. Van ver waren ze allemaal naar Friesland gekomen om met hun tranen het heengaan van weer iemand van de stam te zegenen en te pogen het te aanvaarden. Eens waren ze gevlucht uit het land waar de soldaten, langstrekkende zeelieden of rijke handelaren kinderen verwekt hadden die beklemd raakten toen een oorlog een einde maakte aan de overheersing door vreemden. Op grote schepen voeren ze naar de kusten van ons land, waar ze met scepsis werden ontvangen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Ivan Wolffers overdenkt

  1. Nog steeds vergeten, welke ellende begon na de onafhankelijkheid, het vrije Indonesie, na een gesprek met een blinde man, met een ijzersterk geheugen, over toen, waar niemand over wil praten, nog luisteren, daar waar eerste en tweede generatie mee te kampen had

  2. Marianne zegt:

    We (1e en 2e generatie) zijn nog lang niet allemaal dood en helemaal niets vergeten. Probleem is dat de huidige gezagsdragers net als hun voorgangers wel selectief doof lijken te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.