Petitie #264: Integrity of the UNESCO.

jes1

Stichting Japanse Ereschulden  :
His Excellency Shinzo ABE Prime Minister of Japan
The Hague, 8 November 2016
Petition: 264 Subject: Integrity of the UNESCO.

Excellency, We are disgusted that Japan criticizes the UNESCO for lacking transparency. It demonstrates Japan’s total disrespect for the careful reviews UNESCO makes before admitting historically based documents to the World Register. That these facts are politically unwelcome for Japan does not mean that they should not be submitted.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Stichting Japanse Ereschulden-Indisch Platform. Bookmark de permalink .

7 reacties op Petitie #264: Integrity of the UNESCO.

 1. Loekie zegt:

  De integriteit van de UNESCO? Vorige week zijn nogal wat mensen boos geworden omdat deze VN-afdeling begonnen is met het weggummen van Israël.

  http://www.nu.nl/buitenland/4337825/unesco-neemt-omstreden-resolutie-oost-jeruzalem.html

 2. rob beckman lapre zegt:

  Stichting (Japanse)Ereschulden; neem aan dat u (goed)bekend bent met wat ik lees op Amerikaanse archieven onder kop “Japan;WWII POW and forced labor cases”
  Al(veel)eerder-in de 70’er jaren-heeft ons land(vergeefs zoals verder blijkt)getracht om (enige vorm van)compensatie van Japan te krijgen in zaken als “behandeling krijgsgevangenen”,”gedwongen arbeid”, “gedwongen prostitutie”.Kort: Japan beriep zich-met succes,tot aan het JapanseHoog Gerechtshof op 1) “Sovereign Immunity, 2)Statue of limitation en 3)wat internationaal door Japan en de Geallieerden werd afgesproken op het “San Francisco Peace Treaty”.Lees delen van de tekst die de afwijzing van Geallieerde aanklachten tegen Japan inhielden; “…..Dutch POW case……article14(b)San Francisco Peace Treaty…..claims that Allied Powers and their nationals were “abandoned” by the Allied Powers,……claims of nationals of Allied Powers(…..)ceased to exist ,i.e.(…….)Japan to be able to REFUSE (vetgedrukt door mij)the fulfillment of the obligation”.In this case, the Tokyo High Court agreed with the (Japanese)State”.
  Men kan blijven demonstreren en petities indienen,Japan beroept zich op wat al ruim 40(!)jaar geleden tot aan de Supreme Court aan zaken werd afgewezen.

  • Pierre de la Croix zegt:

   rob beckman lapre 22 november 2016 om 09:11: “Men kan blijven demonstreren en petities indienen ……….”.

   Tja …. dat liedje zing ik al jaren. Eerst vrijwel iedere keer na een vrolijk verslag op I4E van de zoveelste demo voor de Japanse Ambassade van de Stichting JES. Maar al gauw bosen en murw gebeukt. De JES-sers vernederen zich liever door zich telkens met hun petities te laten afschepen.

   Nu kunnen “wij” (ik niet) wel piepen over niet afbetaalde Japanse ereschulden, maar “wij” (ik niet) kochten vrolijk Japanse producten vanaf het moment na WO II dat deze op de markt kwamen.

   Wie reed en rijdt er niet blij en gelukkig in een Toyotaatje of Japans equivalent, had/heeft geen Sony electronica en fotografeerde/fotografeert niet trots met een dikke Nikon of Olympus?

   “Wij” hadden met een boycot van Industriële producten een mooi gebaar kunnen maken. Daarmee was de BV Japan niet failliet gegaan, maar het had “ons” (mij in ieder geval) wel het gevoel van grote voldoening hebben gegeven alsof we tegen het hek van het keizerlijk paleis hadden gepiest.

   Nu niet meer piepen zou ik zeggen. Genaaid is genaaid.

   Pak Pierre

 3. rob beckman lapre zegt:

  Verwijzend naar mij 22/11/016 reaktie,opnieuw ter herbezinning hoe ons land door “Big Brother America”,in haar politiek tegen het oprukkende communisme,tekort werd gedaan dit;
  John Price schreef in zijn “Jpriworking Paper # 78,june 2001” onder de kop “A just peace? The San Francisco Peace Treaty(SFPT)in historical perspective”.
  In 1999 klaagden een aantal vml.Am.krijgsgevangenen van Japan,Japanse bedrijven in Amerika aan voor “forced labor”door hun bedrijven in Japan gedurende de oorlog.De uitspraak (21/09/2001)van rechter Vaughn R.Walker in de zaak # MDL 1347 “WWII era Japan Forced Labor litigation” was (onvertaald) “he dismissed claims referring to SFPT barred claims…” Het Japanse Min.van Buitenlandse Zaken verklaarde (na vernemen uitspraak rechter) (onvertaald): “Japan welcomes the judge decission, as both Japan and the US shared the view that ALL(door mij vetgedrukt)claims regarding the war were settled by the San Francisco Peace Treaty”.
  Zowel in Japan (tot voor de Supreme Court),als in America hebben rechters geoordeeld; Alle claims op Japan zijn zinloos(omdat de SFPT)dat bij ondertekening van het Verdrag(alleen Rusland tekende niet)alle claimsnietig verklaarde.Maak(oude)mensen niet blij met iets wat zinloos is(geworden).Amerika had Japan nodig en dit is het resultaat.

 4. rob beckman lapre zegt:

  In mijn 25/11/016 sprak ik van “…Big Brother America ons land(…..)tekort heeft gedaan”.Een verder onderzoek naar de oorzaak hiervan,deed mij onverwacht stuiten op de ” Draper-Johnson missions” die i.o.v.de US Govt onderzoek deden/spraken met Japanse overheid en topmensen Japanse industrie.Hen werd verklaard dat “Japan arm is (1948),en (in de toekomst,en uitsluitend gericht op de Aziatische markt) “knicknacks”(vrij vertaald “eenvoudige produkten”)zou produceren” .Deze verklaringen werden als “de waarheid”in de San Francisco Peace Treaty(SFPT)opgenomen.Op basis daarvan tekenden ALLE geallieerden (muv China en Rusland)bij “het kruisje”.Japan heeft(met succes)de vml.Geallieerden keihard voorgelogen,want het produceerde zeker geen “knicknacks”,maar had wel de (rechtsgeldige)handtekeningen van de Geallieerden(lees Nederland),waarop men zich jaar-in-jaar-uit op kon beroepen.Een aantal landen; Canada, het Verenigd Koninkrijk,en Nieuw Zeeland wensten hun vml.(militaire)krijgsgevangenen in Japan niet laten wachten en betaalden respectievelijk (omgerekend)$28,000/$25,000/$30,000 aan hen uit.En ons land?Hoeveel ex-Japanse krijgsgevangenen leven heden ten dage nog?

 5. rob beckman lapre zegt:

  Zocht het voor de ex(Jap)krijgsgevangenen-en hun WEDUWEN-uit;
  in November 2000 betaalde Britse regering (Blair) aan 16700 nog levende ex-Japanse krijgsgevangenen en hun WEDUWEN- omgerekend $ 25,000.00 per persoon uit.Het bleef muisstil in Nederland,tot de (2015)”backpay regeling” verscheen(maar dan moest men wel op 15/08/015 als ex-krijgsgevangene nog leven,over WEDUWEN geen letter).De onbeantwoorde vraag is “wat deden wij(Indo’s)toch fout?” Toch “ongewenst”misschien,als ik naar de aantallen kijk die in de 50’er jaren naar de States/Canada wilden verkassen.

 6. bokeller zegt:

  ###De onbeantwoorde vraag is “wat deden wij(Indo’s)toch fout?” ##

  Nooit en nooit deze vraag stellen,dan wijs je in de verkeerde
  richting.
  De Indo deed zijn taak als zijnde ene Nederlander ,
  samen met de Nederlanders !
  siBo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.